L’afició manresana ha afermat aquest diumenge el seu assalt a Bilbao amb una nova rua d’uns 3.000 aficionats, segons dades de la policia local. Els carrers s'han tenyit novament de vermell des de la «fan zone» (situada al parc de l’Arenal) i fins arribar al Bilbao Arena. En total, uns 2 quilòmetres de recorregut que han fet tremolar els carrers més populars de la ciutat basca, com el Quintana, passant per carrerons estrets del nucli antic i culminant la primera part del recorregut a la plaça Nueva.

43

#RoadtoBilbao: Les millors imatges de l'afició abans de la gran final entre el Baxi i Tenerife Oscar Bayona

Allí s'ha entonat l’himne de l’equip i diferents càntics per caldejar l’ambient que van aixecar l’expectació dels curiosos que feien un cafè de tarda a les terrasses dels bars. Després d’aquesta parada, ja en el tram final de la rua, la marea d’aficionats ha culminat el recorregut a l’avinguda Claudio Gallastegui deixant una imatge per al record. Un cop a les portes del pavelló, la festa ha seguit i els bagencs s'han saludat amb la cinquantena de seguidors del Tenerife. En arribar el bus dels jugadors del Baxi s'ha desfermat la bogeria i una boira vermella provocada per les bengales han pintat l’ambient. Alguns jugadors, com Ismael Bako, arribaven al pavelló concentrats, escoltant música, mentre que d’altres, com Chima Moneke, no han volgut perdre l’ocasió de gravar la impressionant rebuda dels seus seguidors. Alguns, com la navarclina Mariona Escayola, han viatjat aquest diumenge amb la família per no perdre’s el partit... al final sense premi gros.

El Baxi viu el caliu de 3.000 aficionats abans de la final

El Baxi viu el caliu de 3.000 aficionats abans de la final Marc Morera

La Grada d’Animació aplega un centenar de seguidors per dinar a prop del pavelló

Les hores prèvies a la final van ser de presència manresana a qualsevol lloc de la capital biscaïna on s’anés. Va ser a l’hora de dinar quan molts d’ells es van aplegar a diversos restaurants, tavernes, bars o batzokis (lloc de reunió, en euskera) de la ciutat. 

Una de les trobades més nombroses va ser la que va organitzar la Grada d’Animació al Batzoki Miribilla, uns metres a l’oest del Bilbao Arena. S’hi van aplegar més de cent persones, que no van poder cabre al menjador principal, situat al primer pis. Per aquest motiu, algunes d’elles van haver de ser ubicades en taules al carrer. Aquest diumenge a Bilbao la temperatura era molt bona, amb sol tot el dia, però el ventet que corria en aquesta zona alta de la ciutat provocava que no hi fes calor, precisament. A fora, dues banderes de la Grada donaven fe d’on es feia l’àpat.

12

Més de 3.000 aficionats del Baxi omplen els carrers de Bilbao Marc Morera