El Baxi Manresa es reforça pels dos partits de lliga regular que queden i els paly-off. El club ha anunciat per sorpresa aquest dimarts la incorporació de Brancou Badio, un base senegalès amb passat al FC Barcelona i que té el sobrenom de 'Papi'. Ja viatjarà avui mateix fins a Màlaga amb l'equip. 

El Hadji Omar Brancou Badio (nascut el 17 de febrer del 1999 a Rufisque, Senegal) serà fins a final d'aquesta temporada jugador del Baxi. Té una gran capacitat atlètica i coneix Catalunya ja que va ser a les files del filial del FC Barcelona entre el 2019 i el 2021 i també va arribar a disputar 7 partits amb el primer equip la temporada passada. A més, és internacional amb la selecció del Senegal.

Aquest curs ha militat al Fraport Skyliners d'Alemanya, que va dirigir Diego Ocampo a l'inici de temporada. En gairebé 26 minuts jugats per partit, Badio ha fet una mitjana de 10,6 punts, 2,3 rebots i 3 assistències.

Abans d'arribar al Barça, Badio va formar part de la CBA (Canarias Basketball Academy) a Gran Canària. Després de l'arribada del base a l'equip manresà, els amics dels jugadors a les xarxes no s'han fet esperar per enviar-li felicitacions, entre d'altres ha rebut la felicitació dels germans de Yankuba Sima a Instagram.

Trajectòria de Brancou Badio

  • CB La Matanza CBA - 2018-19
  • FC Barcelona - 2019-21 (LEB Or, Lliga Endesa)
  • Fraport Skyliners - 2021-22 (Alemanya)