Regió7

Regió7

Un miler de persones acomiaden amb el Baxi una temporada històrica

El Nou Congost rep els aficionats en una jornada festiva per posar fi al millor any del Bàsquet Manresa en dues dècades

49

La festa de final de temporada del Baxi, en imatges Àlex Guerrero

Un miler de persones han assistit a l'acte de cloenda de temporada que se celebra aquest dilluns al Nou Congost. Les portes del pavelló s'han obert al públic general a les 20.15 h, però una estona abans, a les 19.30 h hi han pogut accedir els abonats. Llavors, els més petits de la casa s'han pogut fer una foto amb els jugadors. Per grups i amb molta il·lusió, han pogut conèixer els protagonistes d'un equip que ha fet història.

El Baxi Manresa s'acomiada avui de la seva afició després de finalitzar dissabte el millor exercici de l'equip. L'afició, agraïda amb els jugadors i l'equip tècnic, ho han volgut demostrar als jugadors un cop han sortit a saludar. Ja amb el públic a la grada, un a un han anat passant per un passadís cap al centre de la pista. Ho han fet sota l'eco de les ovacions, sentides per una temporada clau per a l'esport manresà.

L'afició ovaciona Chima Moneke en l'acte de cloenda de la temporada del Baxi Manresa

L'afició ovaciona Chima Moneke en l'acte de cloenda de la temporada del Baxi Manresa Àlex Guerrero

Durant l'acte, també s'ha fet l'entrega del premi al millor quintet de l'ACB a Chima Moneke per part de la llegenda del club i líder del conjunt campió de lliga del 1998, Joan Creus.

En l'apartat dels parlaments, el president, Josep Sáez, ha agraït a tothom la seva feina i als aficionats la seva animació durant tot l'any. El màxim mandatari del club ha admès que "al final sembla que ens ha faltat alguna cosa perquè no hem estat campions. Bé, de la Lliga Catalana sí, però no de la Champions, però de vegades, com diu el meu entrenador [en referència a Pedro Martínez] no és tant el guanyar com donar el màxim de nosaltres mateixos, i aquest equip ho ha fet".

Sáez també ha destacat que "hem dut el nom de la ciutat per tot Europa, i com vam demostrar a Bilbao, ho hem fet amb un comportament exquisit" i s'ha mostrat "convençut que l'Ajuntament, tal com ens ha ajudat fins ara, estarà a l'alçada en el futur", en referència a la remodelació del pavelló.

L'alcalde de la ciutat, Marc Aloy, ha acabat el seu discurs també en aquesta línia, amb l'esperança que "l'adequació, ampliació i renovació d'aquest pavelló deixi de ser un projecte per convertir-se ben aviat en una realitat". Aloy ha agraït tot el que ha fet a un equip que "no oblidarem mai, ni que alguns dels seus integrants no hi siguin la temporada que ve".

Per part dels jugadors, va parlar el capità, Guillem Jou, que va donar les gràcies a l'afició "per haver-nos ajudat en tots els moments i haver estat al costat de l'equip". Les referències a la marea vermella de Bilbao han estat en veu de tots els protagonistes. Finalment, menys emocionat que dissabte, Rafa Martínez ha gaudit d'un vídeo de la seva carrera i també ha admès que "jugar aquí durant aquests dos anys, sobretot l'últim, amb gent, ha estat una de les millors sensacions de la meva carrera esportiva".

El santpedorenc, com l'entrenador, Pedro Martínez, han estat mantejats pels seus companys i Chima Moneke ha oficiat de mestre de cerimònies agafant un dels timbals de la Grada d'Animació i marcant el ritme del toc víking, habitual abans de l'inici dels partits.

Compartir l'article

stats