Regió7

Regió7

Josep Sáez confirma que deixa la presidència del Baxi Manresa i inicia una «transició ràpida»

El president del Bàsquet Manresa dels cinc últims anys esgrimeix raons «personals i professionals» per oficialitzar una decisió que fa temps que volia haver pres | El mandatari anuncia que el seu substitut es coneixerà aviat perquè «hi ha converses avançades»| Fèlix Salido també plega i ambdós ho faran un cop s'hagi trobat el relleu

Josep Sàez és president del Bàsquet Manresa des del 2017 ALEX GUERRERO

El president del Bàsquet Manresa, Josep Sáez, va anunciar ahir que aquesta que s’ha acabat ha estat la seva última temporada al càrrec i que el deixarà oficialment quan el consell d’administració decideixi qui serà el seu substitut. Sáez va esgrimir raons «personals» i també professionals per renunciar a una ocupació a la qual va arribar el mes d’agost del 2017, un període en què el club ha viscut un creixement sostingut inqüestionable.

Sáez, acompanyat del seu consell, va admetre que «mai no m’havia plantejat ser president per cinc anys, sinó per cobrir un moment en què ningú no ho volia ser. Ho hauria deixat abans, però no ho podia fer en ple covid per responsabilitat». El president va responsabilitzar del seu «pas al costat» una «activitat professional intensa que va creixent i després de sospesar què vols fer amb la teva vida». La seva marxa, ja anunciada per Regió7 ahir al migdia, es produirà quan es tanqui l’exercici i se li trobi relleu.

En aquest aspecte, en el torn de preguntes de la roda de premsa, Sáez va admetre que quan això succeeixi, «el nostre pas al costat [el seu i el del vicepresident Fèlix Salido, que ahir també va anunciar que marxa] ha de ser complet. Assegurem una transició tranquil·la del club fins que s’agafi el relleu. S’està planificant la temporada i hi serem fins que el canvi sigui ordenat».

"Vam començar amb mig pavelló i hem aconseguit que tornem a tenir gent identificada i amb molta il·lusió"

decoration

Segons Sáez, «l’elecció és responsabilitat del consell d’administració, delegada en l’executiva, que porta les qüestions del dia a dia. Ja hi ha converses avançades. No crec que hi hagi un termini gaire llarg fins que conegueu el nou president del club».

Orgullós del llegat

Sobre el seu comiat en concret, «hi ha una estructura suficient perquè tot segueixi igual. Vam començar omplint només mig pavelló i ara tornem a tenir la gent identificada i amb il·lusió. Vam sortir de la LEB després del nostre primer any i s’ha fet un camí in crescendo, primer amb Peñarroya d’entrenador i després condicionats per la covid. Hem tingut dos dels millors entrenadors d’Europa, però el llegat del qual em sento més orgullós ha estat el de veure que tanta canalla porta la camiseta del Baxi Manresa». 

Sáez va llegir una llarguíssima llista d’agraïments, començant pel seu consell d’admistració, els treballadors del club representats pel gerent, Carles Sixto, de qui va dir que havia estat el seu «fidel escuder» i seguint pels alcaldes Valentí Junyent i Marc Aloy i els regidors d’Esports Jordi Serracanta i Toni Massegú. També va tenir bones paraules per a l’ACB, la secretaria general de l’Esport de la Generalitat i els patrocinadors, sobretot Baxi, que seguirà al club dues temporades més. Finalment, va agrair el suport de l’afició.

«Crec que Pedro seguirà»

Durant l’acte, l’entrenador del Baxi, Pedro Martínez, que ahir no era present al Congost, va escriure una piulada amb emoticones plorant reaccionant a l’anunci de la marxa de Sáez.

El president va dir d’ell que «hi tinc una relació que sobrepassa la de president-entrenador. Sé que li sap greu que marxi, però ell prendrà les seves pròpies decisions i no podem controlar el mercat. De tota manera, crec que som la seva primera opció i que serà l’entrenador del Baxi l’any vinent».

Compartir l'article

stats