Regió7

Regió7

Xevi Pujol, renovat i amb deures

Tret de la baixa de Luke Maye, encara no s’ha comunicat cap novetat en la plantilla

Xevi Pujol (a la dreta del tot de la imatge) viurà setmanes enfeinades per recompondre la plantilla de la temporada passada | OSCAR BAYONA

El Baxi Manresa va confirmar de manera oficial i, amb terminis, la informació ja avançada dimarts pel nou president del club, Jordi Serracanta: la renovació del director esportiu, Xevi Pujol. El màxim dirigent la va incloure en la de Pedro Martínez fins al 2024, anunciada el dia abans. Pujol és al càrrec des de l’estiu del 2020 i la nova relació contractual arribarà fins al del 2025.

Després de les dues últimes temporades i del nivell elevadíssim d’encerts en les seves decisions, la seva continuïtat és tota una garantia per a l’entitat. L’any passat, aquest manresà de 32 anys, extècnic ajudant del mateix Martínez i d’altres entrenadors del club des del 2014, va ser guardonat amb el premi al millor director esportiu de la Lliga Endesa per part de la revista Gigantes del Basket i havien sorgit cants de sirena des d’altres clubs de l’ACB.

Amb aquest extrem lligat, tant Pujol com Martínez ja fa setmanes que treballen en la confecció de la nova plantilla. El primer ha explicat que el Manresa ha d’esperar els moviments dels conjunts amb més poder per moure’s convenientment en el mercat. De moment, el Baxi no ha fet cap comunicat sobre la seva plantilla a excepció de Luke Maye, sobre el qual no ha fet efectiu l’any opcional que tenia. Les properes setmanes es preveuen mogudes, amb tota una llista de deures per fer.

Veure què passa amb el tempteig

El Baxi va situar la setmana passada Yankuba Sima i Juampi Vaulet, els dos jugadors que acabaven contracte, en la llista de basquetbolistes subjectes a tempteig. Això demostra l’interès de l’entitat perquè tots dos segueixin. Fins ahir no s’havia fet pública cap oferta d’equips de l’ACB per cap dels dos, propostes que el Baxi tindria el dret d’igualar per mantenir-ne els drets. El període de presentació s’acaba dijous vinent.

Seria tota una sorpresa que, després de les dues temporades que ha fet, no n’hi hagués cap per Yankuba Sima. Ahir, un dels equips per als quals havia sonat, el Gran Canària, va renovar Khalifa Diop, de quota i que juga en la seva posició, motiu pel qual hi ha menys opcions. Amb Vaulet, repescat a mitja campanya passada, hi ha més esperança que es quedi, però caldrà esperar.

Rellevar puntals

Sobre la resta de jugadors estrangers que van ser referència de l’equip en la campanya passada (Chima Moneke, Sylvain Francisco, Ismaël Bako i Joe Thomasson), de moment només hi ha rumors. Respecte d’aquest últim, la setmana passada va sorgir l’interès ferm del Zenit Sant Petersburg de Xavi Pascual per aconseguir els seus serveis. Sembla que l’escorta ho hauria acceptat, però no és oficial.

En les últimes hores també s’ha parlat que Ismaël Bako podria acabar a la Virtus de Bolonya, segons els portals Home of Glory i Encestando. Retornaria a un conjunt de l’Eurolliga com l’Asvel Villeurbanne, del qual va aterrar a Manresa l’estiu passat.

Moneke sona per a molts llocs, inclosa l’NBA. El Baxi va exercir l’opció de renovar-lo unilateralment per l’any opcional que tenia al contracte i ara espera treure’n una compensació, ja que no es preveu que segueixi. De Francisco, no se’n sap res i sembla que el finlandès Valtonen seguirà.

Un cop resoltes les sortides, o simultàniament, caldrà veure qui arriba. Pedro Martínez ha declarat que «tenim algunes coses mirades». Després de dies de calma, sembla que arriba la tempesta.

Falta omplir una plaça de jugador de formació

S’està atent al desenllaç de la situació de Sima i es parla de l’interès per l’ala-pivot Tyson Pérez

Una altra de les dificultats que comporta la formació de la plantilla del Baxi Manresa 2022-23 és poder comptar amb cinc jugadors de formació. Un cop conegut que el letó Marcis Steinbergs ocupa lloc de jugador de quota a la Lliga de Campions, en continua faltant un a la primera plantilla, a causa de la baixa de Rafa Martínez, que es va retirar. De fet, a final de la temporada passada, a causa de les baixes de Dani García i de Guillem Jou, el club va haver de recórrer a Toni Naspler, cedit durant tota la temporada al Zentro de Madrid de LEB Plata, per completar les convocatòries de la Champions. A la lliga, es va acabar pal·liant amb l’arribada de Brancou Badio, format al planter del Barça, com a relleu temporal.

En les últimes setmanes, segons va explicar el periodista Òscar Herreros en el seu compte de Twitter, el Baxi hauria estat pendent de l’evolució de l’ala-pivot d’origen dominicà Tyson Pérez. El jugador s’ha passat més d’un any de baixa per culpa del trencament del lligament encreuat del genoll esquerre que el va obligar a passar pel quiròfan fa poc més d’un any. Encara no ha tornat a les pistes i caldrà saber quin és el seu estat. El fet que l’Andorra hagi baixat a la LEB Or el podria alliberar del seu contracte, que finalitza el 2023. És internacional per Espanya i que jugués a la Lliga EBA amb 18 anys al Betanzos, i que hagi fet tota la seva carrera a l’Estat, el converteixen en un jugador de quota que, si recupera la forma, pot ser molt aprofitable. Ara mateix té 26 anys.

Respecte dels altres jugadors de casa, es confia en la recuperació total de Guillem Jou del trencament del tendó d’Aquil·les que es va fer el desembre a Las Palmas. Dani García va ampliar l’any passat el seu contracte fins al 2024 i el que feia patir més era Dani Pérez. El seu gran rendiment pot provocar que disposi d’ofertes, però de moment no sembla que tingui cap intenció d’abandonar l’equip en el qual ha rendit més en tota la seva carrera.

Compartir l'article

stats