Continua l'operació sortida de jugadors que la temporada passada van donar un gran rendiment al Baxi Manresa. La Virtus de Bolonya ha fet oficial aquest dimecres a la tarda la contractació del pivot belga Ismaël Bako, tot i que el comunicat no detalla per quantes temporades. En els últims dies ja havia sonat aquesta notícia, amb la qual cosa Bako tornarà a jugar a l'Eurolliga, després d'haver-ho fet fa dues temporades a l'Asvel Villeurbanne.

La gran temporada de Bako a Manresa ha provocat la contractació per part de la Virtus. De fet, durant la temporada ja van sonar noms d'equips interessats en ell, com el Baskonia o l'Olympiacos, però el jugador de Lovaina va prioritzar quedar-se al Bages. Ha acabat amb xifres de 10 punts i 6 rebots a la lliga i 8 punts i 6 rebots a Europa, a part d'haver estat escollit MVP de la Lliga Catalana que els manresans van guanyar el setembre.

Aquesta és la tercera sortida oficial del Baxi, després de la notificació de no continuïtat de Luke Maye i del traspàs de Joe Thomasson al Zenit. Se sobreentèn que els manresans també han tret rendiment econòmic per la marxa d'un jugador amb contracte en vigor. En els pròxims dies es pot fer oficial també l'arribada de Sylvain Francisco al Maccabi i caldrà conèixer el destí de Chima Moneke i si els dos jugadors inclosos en dret de tempteig, Yankuba Sima i Juampi Vaulet, s'acaben quedant o marxant. La data per fer ofertes s'acaba aquest dijous, dia 14.