El Baxi Manresa va fer ahir una passa més en el rodatge de pretemporada derrotant de manera lògica (72-100) un rival de dues categories menys, l’Hestia Menorca, i entrant a la final del torneig Ciutat de Maó, que disputarà avui (20.30 hores), contra el Gran Canària. Va debutar Justin Hamilton i segueix de baixa Guillem Jou en un partit en què va tornar Brancou i en què els nous jugadors van sumar minuts de qualitat a l’espera de compromisos més exigents.

Això que el primer quart no va ser fàcil per als manresans. La combinació de la motivació local i la falta d’intensitat i el desencert visitant va provocar que els illencs s’escapessin de fins a 11 punts (15-4). Un home, l’ucraïnès Kravtsov, qui molt probablement trobarà un equip de categoria més alta que el menorquí, va fer molt mal a la pintura. A més, el Baxi tirava en males situacions, sobretot Harding, i els locals anotaven amb facilitat. Amb el bàsquet de Longarela, Pedro Martínez va decidir refrescar conceptes.

Reacció ràpida

A partir d’aquest moment, amb l’entrada a pista de Tyson Pérez, el Baxi es va posar les piles. Un bàsquet i un robatori de pilota de l’hispanodominicà van encapçalar un parcial de 0-7, completat per un triple de Bortolani. El debut en la pretemporada de Brancou Badio va ajudar a intensificar la defensa. Tot i això, l’Hestia va tornar a adquirir vuit punts després d’un triple de Suárez. L’acció, amb falta sobre Dani Pérez no indicada, va provocar les protestes de Pedro Martínez, i els àrbitres van indicar dues tècniques, a ell i a la banqueta. El Menorca ho va aprofitar per aconseguir la màxima diferència (24-14).

Tot i això, uns bons moments dels bases van propiciar que el Baxi només perdés de quatre al final del període i que la cacera continués en els primers minuts del segon període. Un bàsquet de Longarela va ser el cant del cigne insular, ja que Hamilton, ara més encertat que a l’inici i amb un triple, va restablir la primera igualtat des del 0-0 inicial (30-30). Un altre tirs de tres del nord-americà va donar el primer avantatge (32-33) i el Menorca ja no va poder empatar més el partit. El Baxi va prémer l’accelerador fins al descans i es va escapar de deu, després d’un triple de Tyson i una cistella de Badio (37-47)

Amb aquest resultat, ja era complicat pensar que els locals podrien capgirar el resultat, tot i que ho van intentar en l’arrencada, amb encerts de dos bons jugadors com són Sanz i Tamayo. Però amb 43-49, un altre parcial de 0-12 ja va posar punt final a totes les aspiracions de poder donar la sorpresa. En el Baxi, a més, va debutar el jove jugador malià Ladji Coulibaly, de 16 anys i procedent del Sant Cugat, un projecte de futur de 2,09 metres que es va estrenar amb un triple.

El Baxi va marxar de 29 punts (49-78) i va abaixar el pistó en els últims deu minuts, més pendent d’adaptar-se a la nova normativa de servir de banda sense que l’àrbitre toqués la pilota. L’Hestia va intentar maquillar el resultat i es va arribar a acostar a vint punts, però una altra accelerada final va deixar l’avantatge en 28. Avui es podran extreure més conclusions contra un rival ACB.

El Gran Canària derrota el Girona en l’altra semifinal

El Gran Canària jugarà avui la final del torneig Ciutat de Maó després de derrotar el Bàsquet Girona per un ajustat 76-71 en un partit que va dominar gairebé sempre, tot i que els catalans van comprimir el resultat en el tram final. Els 22 punts de John Shurna van ser el pilar sobre el qual es va aguantar el conjunt de Jaka Lakovic. Kameron Taylor va anotar els mateixos per als gironins.