Babatunde Olumuyiwa després de l'accident begut: «Tinc ganes de compensar el que ha passat jugant a bàsquet»

El pivot del Baxi Manresa confirma en un comunicat que va ser ell qui diumenge va xocar contra dos vehicles al carrer Sallent, com ja havia avançat Regió7

El pivot Babatunde Olumuyiwa durant un matx del Baxi Manresa

El pivot Babatunde Olumuyiwa durant un matx del Baxi Manresa / Arxiu

Alba Díaz

Alba Díaz

Babatunde Olumuyiwa ha confirmat a través de les xarxes socials la notícia avançada aquest dilluns per Regió7, que va ser ell el jugador del Baxi que es va accidentar mentre conduïa begut pel carrer Sallent de Manresa el matí de l'1 de gener. El pivot ho ha comunicat en un escrit que ha compartit i amb el qual ha traslladat les seves disculpes al club, els aficionats i els companys.

"El Baxi Manresa és un gran club, amb una afició increïble. La ciutat i la seva gent m'han rebut amb els braços oberts (....). Acceptaré les conseqüències d'aquest accident i les sancions a les quals m'hagi d'afrontar" explica al comunicat. El pivot, que no va resultar ferit en l'accident, va donar positiu penal en el posterior control d'alcoholèmia, on va registrar una taxa de 0,82mg/l en aire aspirat.

El club ha manifestat aquest matí la seva voluntat d'emprendre mesures disciplinàries contra el jugador, a qui ha titllat d'haver tingut una conducta "inacceptable". En un comunicat, ha catalogat els fets de "molt greus" i ha recordat que la figura d'un esportista "és un referent per a moltes persones" i, per aquest motiu, "la seva conducta ha de ser exemplar".

Olumuyiwa, que va ser operat de la seva fasciïtis plantar a principis de novembre del 2022 i actualment és baixa a la plantilla, s'ha mostrat compromès a seguir el seu procés de recuperació i ha expressat la seva voluntat d'ajudar l'equip des de la pista el més aviat possible: "Tinc ganes de poder compensar el que ha passat jugant a bàsquet" ha conclòs al comunicat.

Per altra banda, tot i que també a través de piulades a Twitter, el tècnic Pedro Martínez ha explicat que Olumuyiwa "està fotut i dolgut, no per la repercussió sinó per l'accident", igual que el club, que "farà el que hagi de fer" respecte al jugador. I ha afegit: "Estic content perquè no hi han hagut ferits".

Tal com apunta la Policia Local de Manresa, el cotxe conduït per Babatunde Olumuyiwa, cedit pel Baxi Manresa, va xocar el dia 1 de gener, cap a les 8.30 h, amb un turisme i una autocaravana  que estaven estacionats a l'altura del número 47 del carrer Sallent de Manresa. El jugador va ser l'única persona implicada en l'accident i en va sortir il·lès.

La Policia Local va efectuar la prova d'alcoholèmia, que va tenir un resultat de 0,82 mg/l en aire aspirat. Aquest resultat implica un positiu penal i la Policia ja ha obert diligències contra la persona implicada per un delicte contra la seguretat del trànsit.