Aquest dilluns, dia 27 de març, es decidirà quin projecte resulta guanyador en el concurs presentat per a la remodelació del Nou Congost a 6.000 espectadors. La comissió avaluadora es reuneix aquest dia, en què escollirà quina idea és la triada entre les cinc de diferents estudis d'arquitectura que s'han presentat. Que es decideixi dilluns no vol dir que se sàpiga públicament el mateix dia. Correspondrà a l'Ajuntament, seguint els terminis previstos, el fet de comunicar-ho. Aquestes dates lligarien amb les manifestades pel regidor d'Esports manresà, Toni Massegú, en una entrevista a RAC-1, quan va dir que se sabria «al voltant de Setmana Santa».

Per parlar justament del pavelló i de l'obra que s'ha de fer al Nou Congost, va visitar ahir Manresa el president de l'ACB, Antonio Martín, que es va trobar amb la Comissió Executiva del Bàsquet Manresa, encapçalada pel seu president, Jordi Serracanta, per abordar en una reunió de treball els reptes principals del club, entre els quals aquesta remodelació. La trobada, organitzada pel club, va comptar també amb la presència i participació de l’alcalde, Marc Aloy, així com d’altres membres dels grups municipals de l’Ajuntament de Manresa.

Un moment de la trobada que ha tingut lloc aquest dijous al Nou Congost Basquet Manresa

El màxim responsable del bàsquet d'elit estatal va poder conèixer i compartir les necessitats i l’evolució del projecte de remodelació del Nou Congost, que justament l’any passat celebrava el seu trentè aniversari i que actualment ofereix unes prestacions difícilment homologables. 

Martín també va poder copsar en primera persona la implicació transversal de la ciutat amb el club i les noves oportunitats que aportarà en nou equipament a una ciutat emblemàtica en la història de l’ACB, una aposta que comparteix totalment. La reunió va ser organitzada per la comissió executiva del Bàsquet Manresa, formada pel president Jordi Serracanta, juntament a Montse Seubas, Jordi Singla, Marc Bernadich i Albert Cots. Per part de l’Ajuntament de Manresa, a banda de l’alcalde, hi van participar Toni Massegú, regidor d'Esports; Valentí Junyent, primer tinent d'alcalde, i Anjo Valentí, cap del Grup Municipal del PSC. Segons fonts del club, els altres grups municipals hi van ser convidats però no hi van assistir.

Més enllà d’un pavelló

Segons va manifestar posteriorment el president del Bàsquet Manresa, Jordi Serracanta, «s'ha parlat no només del pavelló com a tal, sinó també de la necessitat de transformar la zona en un espai de trobada de la ciutat, un lloc on es pugui practicar bàsquet i que no només s'utilitzi durant els dies de partit, sinó durant tot l'any. El president de l’ACB ha explicat la potència que significa tenir un equip a l'elit com el nostre, les contrapartides que suposa per al lloc que en gaudeix, i els diferents grups municipals, el compromís que hi ha per assumir aquest tema, que és de ciutat».

Aquesta primera fase només determinaria com seria la nova imatge del Nou Congost i es deixaria una segona, amb la construcció d’un pavelló annex, per a més endavant. La remodelació serà en realitat una ampliació, intentarà que faci coincidir gran part de les obres amb el descans d’estiu de la temporada i el pressupost, segons es va informar l’agost passat, es podria enfilar als vuit milions d’euros.