Bàsquet/Lliga Endesa

El Betis i el Fuenlabrada perden i es despengen en la lluita per la permanència

Els andalusos queden a dos partits efectius del Baxi després de cedir en el derbi contra l'Unicaja i els madrilenys ja fa una volta sencera que no vencen

L'esforç de Jean Montero, aquí davant de Barreiro, no ha estat suficient per al Betis

L'esforç de Jean Montero, aquí davant de Barreiro, no ha estat suficient per al Betis / S. Castizo/ACB Photo

Jordi Agut

Jordi Agut

El Reial Betis i el Carplus Fuenlabrada han perdut els respectius partits d'aquest diumenge i queden en una situació complicada per mantenir-se a l'ACB de cara a la temporada que ve. Els madrilenys, que encadenen 17 derrotes seguides, una volta sencera, han estat clarament apallissats pel Reial Madrid, tal com era d'esperar, per 78-102, en un duel en què no han tingut cap opció des del 13-29 del primer quart, tot i els 21 punts de la seva última incorporació, Keanu Pinder. Queden a tres partits més l'average de la salvació.

El millor resultat de la jornada per al Baxi Manresa, però, ha estat la derrota del Betis contra l'Unicaja (66-79), un marcador que deixa els andalusos a dos partits reals dels bagencs, un més l'average. Tot i els 22 punts de Montero, Brizuela li ha respost amb 23.

No ha estat tan positiva la victòria del Casademont Saragossa sobre el València per 86-75 en l'últim partit del dia. L'equip de Porfi Fisac està convertint el seu pavelló en un fortí i ha tret partit dels 25 punts de Mekowulu per sumar ja nou triomfs i veure la permanència a prop. També aquest diumenge, triomf del Lenovo Tenerife, proper rival del Baxi, dimecres, per 81-77 sobre el Gran Canària i del Cazoo Baskonia per 100-78 respecte del Surne Bilbao, la qual cosa el manté en el colideratge amb Madrid i Barça.