El Baxi Manresa fa bona la teoria del 69

En tots els partits d'enguany que ha fet pujar primer aquesta xifra al marcador del Nou Congost, l'equip de Pedro Martínez s'ha endut la victòria | Els manresans han tornat a fer del pavelló un fortí inexpugnable

Els jugadors del Baxi feliciten Robinson després d'un bàsquet contra el València

Els jugadors del Baxi feliciten Robinson després d'un bàsquet contra el València / Oscar Bayona

Pau Brunet

Pau Brunet

"69!" cantava feliç la grada del Nou Congost aquest diumenge quan a falta d'encara 9 minuts llargs el 69-57 va pujar al videomarcador. Quedava molt patiment, però una vegada més, la teoria que diu l'equip que arriba primer a aquesta simpàtica xifra sobre el parquet manresà s'endú la victòria cap a casa es va complir de nou (Baxi 87 - València 82). I enguany, s'ha fet realitat, per bé o per mal, en els setze enfrontaments disputats fins ara pel conjunt de Pedro Martínez com a local.

De fet, diumenge s'havia de guanyar sí o sí. Hi ha dues creences entre l'afició: dia de pluja és sinònim de victòria i l'esmentada teoria del 69. I les dues van ajudar a deixar gairebé salvat el Baxi a l'espera del que facin aquest dimarts el Betis (que juga contra el Girona) i el Granada (que s'enfronta al Saragossa).

El Manresa va assolir primer els 69 punts en les 8 victòries que ha sumat al Nou Congost aquesta temporada, mentre que va ser el rival qui va anotar abans aquesta xifra en les 8 derrotes, algunes d'elles ajustades, com la patida contra l'Unicaja. Els manresans van tenir la victòria a tocar, i haurien pogut trencar la teoria del 69, però dos tirs lliures fallats i un 3+1 inoportú van dur a la derrota per 94-98 després d'una pròrroga.

Els aficionats del Baxi celebren la victòria al Nou Congost davant el Baskonia

OSCAR BAYONA

Després de caure contra el Lenovo, el Barça i el Breogan, va caldre esperar fins a la jornada 8 per veure un triomf del Baxi com a local, va ser davant del Baskonia per 93-80, amb un premonitori 70-68 inclòs. Dues derrotes més, contra Joventut i Bilbao, van anar seguides d'una necessària victòria -i també agònica- contra el Girona (82-79), que ja havia quedat encaminada amb el 69-62.

I un nova ratxa de sequera com a local (Saragossa, Màlaga i Madrid) va ser el preludi de la remuntada final.

El Nou Congost, reconvertit en fortí

És el que indiquen les dades. El Manresa torna a ser un conjunt fort com a local. Els últims sis partits de lliga a casa s'han tancat amb victòria. El canvi de rumb i les possibilitats de permanència es van començar assegurar amb el triomf davant del Fuenlabrada (92-78) i des d'aleshores la grada no ha vist caure derrotat el seu equip: Betis, Monbus, Coviran, UCAM i València van marxar del Nou Congost derrotat i el Manresa va passar d'un balanç de 3 triomfs i 17 derrotes a un de 10 victòries i 22 ensopegades esperançador. La pluja poc hi va tenir a veure, però el 69 va estar present en totes les victòries.