Regió7

Regió7

Bàsquet/Lliga Endesa

El Baxi acumula una victòria de prestigi contra el París per consolidar el projecte (86-80)

Els manresans es presenten davant de la seva afició demostrant que molta de la feina que cal per al proper curs està avançada

164

Baxi-París, en imatges Oscar Bayona

Pedro Martínez deia en la prèvia del partit contra el París que era massa aviat per l'exigència del rival. Però sembla que haver-lo guanyat demostra que l'equip, amb nou jugadors provinents de la temporada passada, ja té molta feina feta. En un duel amb alts i baixos, propis del moment, triomf per 86-80 amb una bona resolució al final i actuació de nota dels pivots i determinant del base Taylor, un dels nouvinguts.

No es pot dir que cap dels dos equips no estigui en un moment àlgid de forma, com és normal, com tampoc l'afició, que també està de pretemporada i es guarda per als duels competitius de la lliga. Per aquest motiu la primera meitat ha estat tranquil·la, amb un joc poc fluïd i amb moltes errades per les dues bandes. A més, els col·legiats, que en aquest moment del curs també estan més exigents i assenyalen més contactes que no pas ho faran d'aquí a uns mesos, han propiciat que el segon període fos llarguíssim, amb massa tirs lliures i interrupcions.

El París, amb la baixa de Kratzler, un dels exiliats des de Bonn, ha tingut problemes per trobar la cistella a l'inici. El Baxi, que s'han estrenat amb bones accions de Jou, va rotar ràpid i la seva màxima distància (12-6) la trobava amb un triple de Badio i una bona acció del pivot a prova, Zohore. El xilè Herrera es despertava tot seguit amb cinc punts, però un triple del debutant Taylor donava cinc punts als locals (18-13) en el primer descans.

El segon ha estat encara més lent. El Baxi ha trobat Robinson a l'inici (24-19), però entre aquesta cistella seva i la següent en joc, d'ell mateix, han passat més de sis minuts en què els tirs lliures de Vaulet, principalment, l'han mantingut amb constants vitals.

El París tampoc no jugava com per tirar coets. Amb una camiseta més d'entrenament que de cap altra cosa, els francesos no han abusat tant del triple com a l'inici i han anat trobant més homes com Hifi o Ward per capgirar el resultat. A més, entre Malcolm, aquest amb tirs lliures, i Shorts, li donaven la màxima distància (31-37).

A la banda manresana, dificultats en atac, una mancança clara de tir exterior per desencallar el tramat gal i, almenys, bona actitud defensiva abans que un bàsquet novament de Robinson (9 punts en el període) hagi deixat en quatre el dèficit a la mitja part.

Triples i tensió

El tercer quart ha estat millor i, tot i un bàsquet inicial de Taylor, ha arrencat amb un gran encert del París des de la línia de tres punts. Dos encerts d'Herrera i un de Hifi tornaven a distanciar els visitants, que han adquirit deu punts de renda poc després amb un bàsquet de Jantunen (41-51). Però el Baxi ha trobat en aquest moment un Brancou Badio que ha mostrat el bon estat amb el qual va acabar la temporada, a més de l'omnipresent Robinson. La tornada a la pista de Dani Pérez ha permès l'equip acostar-se fins al 53-56, amb un triple, tot i que el París ha marxat a descansar per últim cop amb tres punts de renda (58-61).

Els manresans han jugat millor el tram determinant. Veient que le tir pot ser una de les assignatures pendents de l'equip, s'ha doblat molta bola cap als pivots i Robinson, Geben i Steinbergs s'han posat les botes. El Baxi s'ha pogut posar per davant amb dos tirs lliures de Vaulet (72-71, a 4.44) i des d'aquell moment ha estat més calmat.

En els minuts finals, entre un Ward nerviós, arran d'un enfrontament amb la graderia en el quart anterior, i un Shorts que volia forçar massa davant de les defenses d'un eliminat i sacrificat Travante Williams, primer, i Badio, després, el Baxi s'ha encomanat a un Taylor clarivident i a un Geben que ha trobat les pilotes a sota la zona. Taylor ha fet un gran bàsquet a 46 segons (82-80) i Ward ha errat el tir de l'empat. Els punts de Geben han sentenciat i el cop de dits final de Steinbergs ha eixamplat el resultat, novament la màxima distància dels locals des del llunyà 12-6.

BAXI MANRESA: Dani Pérez 5, Williams 5, Jou 4, Robinson 18, Geben10 -cinc inicial- Steinbergs 4, Badio 10, Sagnia 1, Vaulet 11, Taylor 12, Zohore 4 i Dani García

PARÍS BASKETBALL: Shorts 17, Ward 10, Herrera 11, Sy 7, Kessens 7 -cinc inicial- Malcolm 3, Hifi 13, Denis 6, Diawara i Jantunen 6

ÀRBITRES: Perea, Padrós i Fernández Carretero

PARCIALS: 18-13, 33-37 (descans), 58-61, 86-80

Compartir l'article

stats