Manresa va inaugurar aquest dijous una exposició permanent al vestíbul del Nou Congost que recull la història del bàsquet a la ciutat, amb especial atenció a la lliga guanyada el 1998 pel TDK. L'acte va tenir la presència de representants del món del bàsquet i de la política, com per exemple, els expresidents del Bàsquet Manresa Valentí Junyent, Jaume Arnau i Jordi Serracanta; l'alcalde de la ciutat, Marc Aloy; l'exjugador Jordi Singla; Fernando Peñarrubia, exdelegat del TDK i president de la Comissió dels 25 anys de la Lliga Endesa; el regidor d'Esports, Anjo Valentí; i representants del Manresa CBF i de la Salle.

A la presentació hi va haver, però, una absència notable, la de Josep Sáez, que va ocupar la presidència del Bàsquet Manresa durant cinc anys, entre el 2017 i el 2022. La raó, l'ha explicat ell mateix a X (abans Twitter) en una piulada on l'empresari ha assegurat que no va ser convidat a l'acte pels organitzadors. "M'hagués agradat molt estar convidat!!! Han estat cinc anys de dedicació intentant aportar el màxim en aquest projecte. Molta sort i encerts en el futur. Visca el Resa!", ha lamentat Sáez en resposta a una altra piulada del Bàsquet Manresa que parlava sobre la inauguració. En poques hores, el seu text acumula 26 comentaris i 110 likes. El Baxi Manresa ho ha atribuït a un error humà.

La presidència de Sáez, que va acabar amb la renúncia per motius personals el juny del 2022, va tenir la final de la Champions de Bilbao com a punt més àlgid.

Els seguidors del Baxi podran veure l'exposició sempre durant els partits, començant amb el que enfrontarà l'equip amb el Reial Madrid, aquest divendres a la nit.

El disseny ha estat de l'empresa bagenca E2S la qual, a través de sis eixos temàtics en sis plafons diferents, ha volgut explicar tota la història del Bàsquet a Manresa. Així, a l'esquerra de l'entrada principal hi ha "Els herois de tots els temps", una selecció de trenta de les figures més destacades del primer equip masculí del Manresa de bàsquet. La feina ha estat de triar-ne només trenta i deixar-ne alguns a fora.

Just a davant hi ha "El miracle manresà", un record de moments important de la història del bàsquet a la ciutat, com el primer partit masculí, el 1929, a part de repassar persones i clubs històrics, com La Salle, el CB Manresa, el Badia Solé o l'actual Manresa CBF. Al costat trobem "Els anys que vam tocar el cel", un record de la dècada dels noranta, la millor de la història i la que va portar els títols més importants, com la lliga i la Copa.

A la dreta de l'entrada hi ha "Gestes que ens han fet grans". Aquí hi ha fotos de les plantilles i els equips que van aconseguir ascensos o títols i van arribar a finals.

A davant, "No sabíem que era impossible", únicament dedicada al gran èxit de la història del club, la lliga guanyada pel TDK Manresa liderat per Luis Casimiro des de la banqueta. En aquesta part apareixen totes les portades de Regió7 en aquella final. De fet, l'excap d'Esports del diari, Xavier Prunés, ha estat un dels màxims responsables de posar contingut a l'exposició.

Finalment, "El factor Congost", amb fotos principalment de la marea vermella que va col·lapsar els carrers de Bilbao ara fa un any i mig, una dedicatòria a l'afició que segueix l'equip allà on sigui.