És com a mínim paradoxal que, en una temporada en què no tindrà competició europea i en què, per tant, tindrà molt temps entre partits de Lliga Endesa, el Baxi Manresa hagi de començar el campionat amb dos exigents enfrontaments en menys de 48 hores i en pavellons separats per gairebé 1.000 quilòmetres per carretera. L'equip de Pedro Martínez va acabar de perdre contra el Madrid divendres cap a les onze de la nit i ahir ja agafava un avió fins a Santiago i un autobús cap a Lugo per jugar aquest diumenge a les 5 de la tarda contra el Río Breogán (Movistar Deportes 2 i Ràdio Manresa).

Com a mínim, podrà dir que està en igualtat de condicions amb el seu rival, ja que el Breogán, que divendres va guanyar a Andorra (63-69), va prendre el mateix avió per tornar cap a cada. Els gallecs, però, sí que jugaran competició europea aquesa temporada, la Lliga de Campions sense necessitat de passar per cap prèvia, i han arrencat amb el triomf al principat, una derrota a casa contra el Baskonia i una sèrie de nous jugadors provinent de l'Europa de l'est, un fet habitual al Pazo Provincial.

La rotació de cada dia

L'equip tècnic el Baxi haurà de tornar a prendre abans del partit a la pista del Breogán la decisió dels dos anteriors, descartar un dels tretze jugadors que ara té a la plantilla. Zohore va ser el triat el primer dia i Valtonen, el segon. Si no hi ha lesions o dificultats físiques, sembla que aquesta serà la disjuntiva de cada partit, saber si es vol més pressió exterior o més presència interior. Per primera vegada en molts partits oficials, Pedro Martínez no va utilitzar tots els jugadors de què disposava en el partit contra el Madrid. El base Dani García no va tenir participació i, donat el poc descans dels seus companys des de divendres, és possible que avui posi les seves cames fresques a disposició del grup.

Musa Sagnia també va tenir un problema físic en el duel contra els blancs, però una eventual baixa del gambià no afectaria gaire quant a rotacions, ja que és un dels quatre jugadors obligatoris de formació juntament amb les dos Danis i Guillem Jou. En cas que se n'hagués de prescindir, es podria mirar l'equip B i el jove pivot Ladji Coulibaly, que es troba en dinàmica d'entrenaments amb el primer equip de manera virtual. Tampoc no sembla senzill que avui sigui un altre dels jugadors de la primera plantilla, amb els quals compta Pedro Martínez, el que entra en la rotació.

La derrota contra el Madrid no ha fet perdre els nervis. De fet, un inici contra els dos campions de les competicions europees de l'Eurolliga era prou dur com per pensar que es podrien perdre, i en tots dos s'ha competit bé. Aquest diumenge es visita la pista on un bàsquet de Devin Robinson va donar la permanència automàtica en la penúltima jornada del curs passat. Porta bons records, però l'ambient que s'hi sol viure és molt positiu per als locals i difícil per a l'equip de fora.

El Río Breogán, que entrena per tercer curs Veljko Mrsic, es sol basar en els jugadors de l'est d'Europa que li arriben de part de l'agent Misko Raznatovic i l'agència BeoBasket. A més del ja conegut búlgar Momirov, han arribat el grec Agravanis i el croat Rudan. També ho va fer l'eslovè Sisko, però aquest va deixar l'equip entre setmana per motius personals. Els gallecs també tenen dos exjugadors del Baxi, el base Sergi García i el lituà Martynas Sajus, que va estar al club la temporada post-covid i contra el qual diumenge s'enfronta per primer cop.