En la seva novena temporada a l'ACB, Álvaro Muñoz viu consolidat com un jugador de rotació del Monbus Obradoiro, l'equip que aquest diumenge visita el Nou Congost (12.30 h). Des que va marxar del Baxi Manresa -on va militar i deixar emprempta a la grada del 2017 al 2019-, l'ala d'Ávila no s'ha mogut de Santiago de Compostela. Al club gallec hi ha trobat estabilitat i la confiança del tècnic Moncho Fernández. Aquest curs, a més, als 32 anys està firmant la seva temporada amb més eficàcia de cara a cistella.

'Alvarito', nom amb que el va batejar l'afició manresana, està jugant aquest curs 2023-24 una mitjana de 16 minuts i 25 segons per partit, gairebé quatre més que la temporada passada. És el novè jugador més utilitzat per Moncho Fernández (l'any anterior era el dotzè) i ha anotat en els 9 primers enfrontaments de la lliga 6,2 punts de mitjana, amb una valoració, també mitjana, de 5. És un rendiment superior al del curs 2022-23, quan va acabar amb 3,4 punts per partit i una valoració de 2,4 de mitjana. Contra el Girona, en va sumar 12, 10 a la pista del MoraBanc i 9 en la jornada passada, davant el Baskonia.

Però és en els percentatges on més destaca aquesta temporada Muñoz. Ha anotat un 38,5% dels triples i un 58,8% dels tirs de dos que ha intentat, dos percentatges que són els millors en els seus 9 anys a l'elit. A Manresa, la temporada que va jugar amb l'equip a l'ACB, va acabar amb un 26,3% en el triple i en un 51,4% en el tir de dos.

El Monbus arribarà a Manresa situat en el 9è lloc de la classificació, amb un balanç de 4 victòries i 5 derrotes, un triomf menys que els bagencs, que són setens. Els gallecs van tombar a casa el Baskonia per 108 a 95, mentre que el Baxi ve de sumar un triomf a domicili a la pista del MoraBanc (86-90). Thomas Scrubb, jugador referència del Monbus, demana a principi de setmana als seus companys tenir "gana" per guanyar a Manresa.