El Baxi ha demostrat que també sap guanyar amb tempteigs baixos. Amb l'absència de Dani Pérez en la creativitat, els manresans han fet un parell de passes endavant en defensa i han deixat l'Obradoiro per sota dels 60 punts per acabar guanyant de vint (76-56). Per primer cop durant l'any, el balanç és de dos triomfs a favor (6-4) just abans de visitar, sense res a perdre, dues pistes tan difícils com la del Baskonia i l'Unicaja, instal·lats, això sí, entre els vuit primers de la lliga.

Steinbergs ha estat el protagonista dels primers minuts. Ha entrat en el cinc inicial per mirar de cansar Pustovyi i no desgastar Geben. I tot i rebre un tap, el letó ha aconseguit quatre punts i s'ha buidat en uns primers instants de poca fluïdesa ofensiva dels locals. A la banda gallega, Badzim ha clavat dos triples seguits, però tampoc no és que mostrés gaire encert en les seves ofensives. Així, Dani García, relleu d'un Taylor espès, ha posat per primer cop per davant el Baxi (8-7), i ell mateix i Valtonen han tornat a encertar des de la llarga distància per establir el 16-11, ja sense el gegant ucraïnès de l'Obradoiro a la pista.

El partit no era gaire atractiu, però tot i l'entrada de Jordan Howard, que ha anotat aviat, el Baxi semblava tenir-lo sota control i amb un tir lliure d'Oriola se n'ha anat al primer descans guanyant per 17-13.

Clínic defensiu local

Però el partit era de picar molta pedra i de decantar-lo jugada a jugada. L'Obradoiro l'ha empatat amb una bona sortida i bàsquets de Guerrero, en jugada de pissarra, i l'excapità del Manresa Álvaro Muñoz. Però el Baxi ha tornat a agafar una renda de sis punts amb molta defensa, amb una primera línia d'envergadura amb Sagnia, Coulibaly i Badio, i una bona direcció de Dani García a pista. Amb ell, l'equip semblava més eficaç (23-17). Però la tornada de Pustovyi, novament aparellat amb Steinbergs, ha tornat a reflotar els visitants, que han trobat dos bàsquets seguits per tornar a comprimir el partit (23·21).

Però el clínic de defensa dels bagencs dels següents minuts ha estat espectacular. Tallant línies de passada, posant mans i sortint a tapar els tirs de tres punts, el Baxi ha col·lapsat l'atac de l'Obradoiro i s'ha escapat arran d'un triple de Sagnia. Taylor s'ha tret la son de les orelles i ha fet que el seu equip donés el salt de qualitat en atac que necessitava. Sis punts seus i un triple d'Oriola han situat la màxima renda (37-23), impensable feia poca estona i matisada només per dos punts al descans amb un bàsquet del croat Badzim (37-25)

L'Obradoiro ha après la lliçó a la mitja part i s'ha notat en un inici del tercer quart en què l'equip local ha estat al nivell de poca concentració d'un públic que encara estava pendent del refrigeri. Un sol bàsquet, un triple de Robinson, en els primers cinc minuts i els gallecs que s'han acostat, tot i que no tant com haurien pogut. Pustovyi tornava a imposar llei a la pintura, però el seu equip també cometia errades en atac i només ha arribat en primera instància al 40-33.

Tot i que el Baxi ha aturat la remuntada amb una antiesportiva a favor i dos tirs lliures de Badio, però, l'Obradoiro s'ha arribat a acostar a cinc punts (42-37). Però Geben ha aparegut amb dues bones accions en atac davant dels pivots gallecs i, aplicant la recepta que feia falta en aquest partit, molta defensa, Badio ha robat una pilota que ha finalitzat amb esmaixada seva i novament onze punts de renda (48-37). Un bàsquet per banda en el darrer minut han deixat la mateixa distància al darrer descans (50-39). Calia continuar treballant perquè el partit no estava liquidat, tot i que als dos equips els costava molt d'anotar i era complicat d'esperar un gran parcial.

I ha quedat demostrat que calia batallar amb un inici encertat de l'Obradoiro, que s'ha posat a quatre punts (51-47), amb bàsquet d'Álvaro Muñoz i dos tirs lliures de Zurbriggen. El Baxi tornava a estar encallat, amb tres triples seguits fallats en el primer atac, i continuava la remuntada amb la quarta falta d'equip (Robinson) i ara la gent sí cridant contra els àrbitres. Quan pitjor estaven les coses, Dani García ha tornat a la pista i un triple seu i un en transició del mateix Robinson han donat aire (57-47, a 6.31).

I després del temps mort de Moncho Fernández s'ha confirmat que l'equip s'havia alliberat. Novament actitud en defensa, transicions ràpides, bàsquets de Badio i Robinson i un triple de Steinbergs que ha posat la màxima distància (65-49, a 5.09). L'activitat defensiva del Baxi quedava clara amb les dues infraccions de vuit segons en travessar el centre de la pista que han comès els gallecs. El partit estava liquidat i només es tractava de veure de quant es guanyaria. Badio ha conduït l'equip als vint punts de renda que s'han mantingut fins al final.