n El Festival de Poesia Vila de Gironella arriba, aquesta tardor, a la quarta edició com una proposta «plenament consolidada» segons els seus impulsors. Durant un mes, Gironella serà el punt de trobada de poetes de referència d'arreu del territori i d'activitats per a tots els públics relacionades amb el món de la poesia. La iniciativa arriba un any més per l'impuls de l'Associació Cultural Calamarts en Tinta, l'Ajuntament de Gironella, la biblioteca i l'Associació de Comerciants de Gironella.

Un dels membres de l'organització, Vicenç Zumajo, ha assegurat que en aquest quart any de festival «ja hi ha poetes que s'interessen per venir a recitar a Gironella». És per això que creu que aquest és un símptoma de consolidació del festival. «Fins ara ens havíem anat mantenint i ens ha servit per veure que la proposta té interès pel públic», ha detallat.

El programa d'enguany tindrà tres recitals «de format convencional», a la biblioteca de Gironella i d'altres activitats vinculades a la poesia, com la poesia visual land art d'Aldo Cardoso, al passeig de Cal Metre o el concert A la vida, a partir de poemes d'Ovidi Montllor a càrrec de Maria Casellas i Jordi Centelles que clourà el festival el proper 9 de novembre a l'església Vella (20 hores).

Als recitals hi participaran David Caño, Maria Sevilla i Jaume Molina, el 19 d'octubre; Núria Martínez, Carles Rabassa i La Laia, el divendres 26 d'octubre; i Josep Maria Sala-Valldaura i Jaume Huch en la sessió del 2 de novembre. «Tots els recitals ens fan il·lusió, però especialment el de Josep Maria Sala-Valldaura, que és nascut a Gironella i a qui volem aprofitar per fer un petit homenatge en el marc del festival», ha avançat Zumajo.

Per als més menuts, el 20 d'octubre hi haurà un espectacle de poemes de Joan aRaspall a càrrec de Carles Cuberes.

Zumajo ha recordat la implicació que tenen l'ajuntament, la biblioteca i els comerciants en l'organització del festival. «Sense tots ells i la dedicació de les persones que hi ha al darrere no seria possible, així com tampoc sense el públic que participa als actes».