n Un total de 806 persones han participat a les activitats programades aquest estiu dins del Festival d'Estiu de la Baells, que ha concentrat les propostes entre el mes de juliol i agost.

Segons fonts de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, enguany el volum de participants respecte del de l'any passat ha disminuït lleugerament, ja que s'han hagut de suspendre algunes de les propostes a causa del mal temps, com el torneig de waterpolo. D'altres, també per la pluja, van tenir menys participació, com és el cas de la travessa de la Baells. Les xifres queden lluny de les 2.279 persones que hi van participar el 2016, quan encara se celebrava la Sailfih a la comarca.

Quant a la participació en activitats d'empreses privades, el 2017 es van registrar fins a 10.522 participants, mentre que aquest 2018, la xifra també ha estat inferior, amb un total de 9.586 persones participants. Tot i aquest descens de visitants, els empresaris que gestionen els recursos han explicat, a través de l'Agència, que la despesa mitjana per persona ha pujat.