El Palau dels Pinós de Bagà serà l'escenari, aquest dimarts, d'una sessió especial del club de lectura. La trobada aplegarà lectors d'arreu del Berguedà i la presència de l'escriptora Isabel-Clara Simó, autora de la novel·la T'estimo, Marta, que centrarà la conversa entre els presents. Aquesta sessió serà especial perquè s'inclou en les activitats que s'organitzen al Berguedà per trencar l'estigma

Per segon any consecutiu, les biblioteques Ramon Vinyes i Cluet de Berga, Guillem de Berguedà de Puig-reig, la de Gironella i el Bibliobús Pedraforca s'han sumat a les activitats proposades pels serveis, administracions i entitats que treballen per posar fi a l'exclusió social de les persones que tenen o han tingut un trastorn de salut mental.

Enguany, sota el paraigua Cultura i Ment s'han organitzat diverses activitats, entre aquetes, el club de lectura de dimarts, que pretén «parlar obertament de salut mental a través de la lectura d'una novel·la i normalitzar que la salut mental forma part de la nostra salut, tothom té salut mental», asseguren fonts coneixedores del projecte.

En aquesta sessió, a banda de tenir la presència de l'autora del llibre que s'ha escollit per parlar sobre salut mental, també hi participaran especialistes en salut mental i experiències en primera persona que podran respondre i formar part del debat que es generi a partir de la novel·la que els assistents s'hauran llegit prèviament.

Abans, els assistents hauran pogut fer una visita guiada al Palau dels Pinós i el Museu Càtar. La iniciativa té el suport de la Diputació de Barcelona, l'Institut de les Lletres Catalanes, Pedratour i l'Ajuntament de Bagà. Els participants podran utilitzar un servei d'autobús que els portarà fins a Bagà i els retornarà als seus municipis d'origen.