Gironella ha estrenat una ruta per acostar els veïns i visitants a catorze fonts del municipi, fins ara poc accessibles o desconegudes per molts. Es tracta d'un recorregut circular de nou quilòmetres que vol ser una proposta més per incentivar els hàbits saludables dels gironellencs i, a la vegada, una activitat més dins de l'oferta turística del municipi.

La regidora de Salut, Teresa Terricabres, que ha impulsat la iniciativa juntament amb el regidor de Turisme, David Saborido, ha explicat a Berguedà Setmanal que durant mesos s'ha treballat per posar a punt catorze fonts d'una llarga llista que existeixen als entorns del municipi. Per a la seva recuperació, s'han basat en un treball de recerca que recollia les fonts de Gironella. «D'aquestes n'hem pogut recuperar només catorze, perquè n'hi ha moltes que ja no existeixen i d'altres que són de més difícil accés», tot i que Terricabres ha anunciat que és previst que a les catorze se n'hi afegeixin més en una segona actuació.

La ruta circular s'inicia a la font del Paco, a tocar de l'aparcament del Local del Blat, on hi ha un mapa de tot el recorregut, que també es pot descarregar a través del mòbil amb un codi QR. La ruta va inaugurar-se oficialment el 12 d'octubre, amb la presència de 140 persones. Segons Terricabres, és un recorregut «de fàcil accés per a tothom», tot i que ha destacat que no és inclusiu per a persones amb dificultats de mobilitat. «Estem molt contents de la resposta que ha tingut i esperem que el camí sigui una nova proposta de turisme i de fer salut».