Guardiola de Berguedà celebra aquest diumenge la seva festa boletaire, per dinamitzar l'activitat a la zona del mercat del bolet que ocupa la plaça de l'Església durant tota la temporada. Com en les darreres edicions, les activitats tindran lloc entre la plaça de l'Església i la plaça Nova.

Els actes s'iniciaran al matí, a les 11, amb un espectacle infantil a càrrec del grup Ambauka. A continuació, s'iniciaran les propostes relacionades amb la gastronomia i els bolets amb els tastos de plats cuinats pels restaurants del municipi, maridats amb vins catalans. Els tiquets es podran comprar a la mateixa zona del mercat. Per complementar l'aperitiu, Laura Luceño oferirà una actuació musical.

Paral·lelament, el jurat començarà a tastar els plats que es presentin a la vint-i-tresena edició del concurs de cuina per a aficionats, que hauran de presentar les seves receptes abans de les 11 del matí. Entre el jurat d'enguany, hi haurà l'actor Joan Pera, que ja va ser l'encarregat de fer el pregó de la darrera festa major del municipi. A les 2 del migdia es farà el lliurament de premis del concurs culinari.