03 de novembre de 2018
03.11.2018
Regió7

Les activitats que posen en relleu el patrimoni obtenen una bona resposta

El projecte Àgora Cultural Berga exposa cada mes una peça de la reserva del museu amb èxit

02.11.2018 | 23:42
Visita a la Casa de la Patum amb la restauradora de la festa, Gemma Rodríguez

L'interès per conèixer el patrimoni cultural i històric de Berga i comarca per part dels seus veïns ha crescut en els darrers mesos gràcies a la posada en marxa del projecte Àgora Cultural Berga impulsat pel consistori berguedà i el Museu Comarcal de Berga. Totes les activitats proposades des del març fins a aquesta tardor han tingut una bona resposta de públic. Això fa que els seus responsables facin una bona valoració d'aquesta programació que pretén crear un espai de divulgació, intercanvi i coneixement a Berga.

El regidor de Patrimoni i Museus de l'Ajuntament de Berga, Ivan Sánchez, considera que fins ara, la valoració és «molt positiva» i creu que «la resposta del públic ens diu que hi ha un interès pel patrimoni de casa nostra».

L'activitat que no ha fallat des del març ha estat La Peça del mes. Cada primer divendres de mes, al vestíbul del Museu Comarcal s'hi exposa una obra diferent, ja sigui una peça del fons de reserva de l'equipament cultural, o bé algun altre element que al darrere hi té una història per explicar. Els detalls sobre aquesta peça els posa al damunt de la taula un ponent que ha estudiat el tema, o bé hi té una afinitat especial, a les xerrades que s'organitzen cada segon divendres de mes. «No hi ha hagut cap sessió amb menys de trenta persones, i hem arribat a aplegar-ne fins a 70» a la sala de plens de l'ajuntament de Berga, que és on tenen lloc les conferències. L'activitat tindrà continuïtat, ja que, segons Sánchez «té moltes possibilitats».

La proposta que també ha tingut bona acollida són les visites a les ànimes dels museus, és a dir, a les parts que habitualment no estan obertes al públic, com han estat les dues sessions a la reserva del Museu Comarcal de Berga, «que ens van sorprendre perquè molts dels que van venir no sabien ni que existia, i pràcticament ningú s'imaginava que hi hagués tantes peces», explica Sánchez; i la visita a l'interior de la Casa de la Patum guiada per la restauradora de la festa, Gemma Rodríguez, «que va fer que molta gent descobrís des d'una altra perspectiva els elements del Corpus». Les dues visites es tornaran a fer els propers mesos.

Dins del projecte Àgora Cultural Berga hi ha d'altres iniciatives que estan en procés de creació que es desenvoluparan els propers mesos. Tal com recorda el regidor, «ja des dels seus inicis, l'equip humà que hi dediquem hores del nostre temps el concebem com un projecte obert i pel camí van sortint coses noves i d'altres que s'endarrereixen, però ho intentarem fer tot i obrir-nos a propostes que ens puguin fer».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook