Càritas Parroquial Berga busca Reis Mags. És a dir, fa una crida per trobar persones que vulguin participar a la seva campanya de Nadal per aconseguir que cap infant es quedi sense regal, i perquè, a més a més, sigui un regal que desitgen. L'entitat social manté aquesta campanya -reformulada fa tres anys- després de la bona acollida de les dues primeres edicions, segons ha explicat a Berguedà Setmanal la tècnica de Càritas, Gemma Bajona.

Com s'hi pot participar? Els berguedans que hi estiguin interessats poden col·laborar-hi comprant una joguina a un dels infants de les famílies usuàries de Càritas. Un cop s'hagin inscrit a la campanya - poden fer-ho a través del telèfon 93 822 31 55 o escrivint al seu correu electrònic: caritasparroquialberga@gmail.com- els responsables de Càritas faran arribar als voluntaris alguna de les cartes als Reis escrites pels nens i nenes de les aproximadament 170 famílies amb infants que reben suport de l'entitat, mantenint sempre l'anonimat. A partir d'aquí el Rei ha de triar un dels regals que els nens han demanat a la seva carta, comprar-lo i portar-lo a la seu de Càritas, que el donarà a les famílies per tal que puguin lliurar a la canalla els seus obsequis durant les festes de Nadal.

Tot i que fa pocs dies que la campanya s'ha posat en marxa, Bajona ha explicat que ja hi ha persones que s'hi han mostrat interessades, algunes que ja hi van participar en les edicions anteriors, i s'espera arribar a les xifres de l'any passat, quan hi van participar al voltant de 170 Reis Mags per atendre uns 170 infants. «Aquest any encara no hem tancat la llista, però la xifra serà similar», ha avançat Bajona.

Dignificar el dret dels infants

Càritas ja fa anys que treballa per minimitzar les diferències que pugui haver-hi entre els infants de les famílies usuàries i la resta de joves durant tot l'any, però especialment per les festes de Nadal. Fa tres anys van apostar per fer un salt qualitatiu en aquesta campanya nadalenca i «dignificar» els drets dels infants, diu Bajona. Fins fa dos anys, es recollien joguines i material que els infants anaven a recollir a la seu de Càritas. Això suposava que «els infants usuaris de Càritas rebessin joguines que estaven fetes servir, i en molts casos, en mal estat» i que a més a més, haguessin d'anar a Càritas a buscar-les i no rebre-les a casa, com la resta d'infants.

Amb el canvi de xip, «el que volem és garantir que tots els infants tinguin una joguina nova», i que a més a més, és una joguina o un regal que han demanat i que els fa il·lusió «com a la resta de nens», i que la rebran a casa. En aquest sentit, Bajona ha destacat que «els infants no només demanen joguines», que també, «sinó coses que els fan falta, com unes sabatilles esportives o una jaqueta».

Bajona ha explicat que per a les persones que vulguin col·laborar-hi «però no vegin clar el fet d'anar a comprar el regal», poden fer un donatiu econòmic per a la campanya.

Per altra banda, Càritas Parroquial Berga programarà diverses activitats solidàries pels volts de Nadal amb l'objectiu de fer difusió de la seva activitat i de recaptar diners per al seu dia a dia, com per exemple, a través de la venda de llantions.