Tres ambients diferents per fer entrar el visitant en el món de la bruixeria. Un mirall dona la benvinguda als que entren a l'exposició que acull el Museu Comarcal de Berga. Quan un s'hi mira, hi veu una bruixa. «Fa uns segles tothom podia ser acusat de bruixa i amb aquest mirall volem donar la idea que a qualsevol li podia tocar, fins i tot a nosaltres mateixos», expliquen els impulsors. La rumorologia, les creences, i la persecució de persones per ser acusades de bruixes són el fil conductor d'aquesta mostra que parla d'un tema poc tractat a la comarca.

Després de la part històrica on s'expliquen els orígens i la persecució de la bruixeria, els visitants entren en un bosc, amb el qual s'ha volgut recrear l'ambient on les bruixes feien els seus aplecs i les trobades amb el dimoni. «Al Pallars, aquest bosc seria Biterna; i al Berguedà, el Pedraforca», diu Santandreu. En aquest espai hi ha elements que possiblement feien servir les bruixes en les seves trobades i d'altres que han servit per ambientar i traslladar el visitant en aquest món.

El tercer espai és una llar on les bruixes feien els seus ungüents, les pocions i els encanteris. En aquest cas, s'ha donat molta importància a diverses plantes, algunes que es troben al territori, com per exemple l'estramoni, que és verinós.

Els artífexs i dissenyadors d'aquests espais han estat Salvador Vinyes i Sílvia Massana, amb la col·laboració i moltes hores dedicades de diverses persones, «s'ha aconseguit un resultat fantàstic», ha explicat el regidor de Patrimoni, Ivan Sánchez.