El Consell Comarcal del Berguedà ha posat en marxa el Punt de Voluntariat, un servei que té l'objectiu d'informar, assessorar i orientar tant les persones com les entitats interessades en aquest àmbit.

Els Punts de Voluntariat són un desplegament de la subdirecció de Cooperació Social i Voluntariat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, per donar a conèixer la tasca i els valors del voluntariat i donar-hi suport. El Punt de Voluntariat del Berguedà continuarà portant a terme una tasca que ja s'havia fet fins ara però dotant-la d'estructura més concreta. Aquest servei donarà suport, des de l'acompanyament, a entitats i persones que volen fer tasques de voluntariat, així com l'organització d'accions de formació o campanyes de foment i sensibilització al voluntariat.

En les properes setmanes, es posarà en marxa l'enquesta Panoràmic per conèixer les entitats sense ànim de lucre que hi ha actives al Berguedà i tenir una visió detallada de la realitat associativa a la comarca.

També està previst que es posi en marxa el programa Activa't, en conveni amb la Fundació Ferrer i Guàrdia, per certificar les competències adquirides en experiències de voluntariat, dirigit a les persones joves. El Punt del Voluntariat està ubicat a l'Oficina Jove del Berguedà, al carrer Pere III, 5, baixos, a Berga.