La corporació berguedana ja torna a tenir 17 membres després de la presa de possessió dels dos escons vacants. Per part de la CUP, Roser Valverde, que ocupa l'escó que havia tingut Montse Venturós, l'alcaldessa inhabilitadaa durant mig any per un delicte de desobediència. I pel que fa a ERC, Ramon Camps Garcia, que substitueix Ermínia Altarriba, la fins ara cap de files dels republicans al consistori. Va plegar perquè els militants van triar Ramon Camps com a alcaldable de la formació de cara al 2019 en un procés de primàries al qual ella també s'havia presentat.

La presa de posessió va tenir lloc al darrer ple municipal. Malgrat que la CUP torna a tenir els seus sis regidors, la formació vol fer ben visible l'absència de Montse Venturós i la cadira de la presidència de la sala de plens roman buida. L'executiu no ha fet públic el repartiment de carteres i les àrees que assumirà perquè s'ha de decidir. Roser Valverde (Berga, 1993) és llicendiada en Història per la UAB i és portaveu de la Plataforma pels Drets Democràtics i Polítics de Berga, integrada per entitats i que dona suport a Montse Venturós.

L'altre regidor que ha pres posessió del càrrec és Ramon Camps, que substitueix Ermínia Altarriba. Camps és l'alcaldable d'ERC per a l'alcaldia de Berga el 2019 i per això Altarriba va deixar el seu escó, tal com ja va explicar aquest diari. Ramon Camps Garcia (Berga, 2 de desembre del 1977) és llicenciat en Física i graduat en Administració i Direcció d'Empreses. Exerceix de professor d'educació secundària. Va ser regidor del grup municipal del PSC el mandat 2011-2015, quan va deixar aquest partit per acabar a les files d'ERC previ pas per una formació anomenada Impuls. És secretari d'organització d'ERC a Berga i secretari de política municipal de l'executiva comarcal.