El Consell Comarcal del Berguedà, juntament amb diversos ajuntaments, ha organitzat actes al voltant del 25 de novembre, el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones.

Tot i que durant aquesta setmana ja s'han realitzat algunes propostes, la majoria d'actes es concentren a Berga avui, dissabte. A les 10 del matí, al Casal Cívic tindrà lloc un taller d'autodefensa feminista, organitzat per l'Associació de Dones del Berguedà; a 2/4 de 8, a la sala Casino, hi haurà un concert de Mariona Sagarra.

Lliurament de premis

Paral·lelament, a partir de les 7 de la tarda, al Local de Joves de l'Ajuntament de Berga, se celebrarà un acte festiu amb la rapera Joina i Marina Tomàs.

Serà també en el decurs d'aquest acte que es farà el lliurament dels premis de la vuitena edició del concurs «Nosaltres també diem 'no a la violència», en el qual un curs més hi han participat tots els alumnes de quart d'ESO dels centres de secundària del Berguedà. Com a novetat d'enguany, l'acte de lliurament de premis tindrà un format més festiu i menys formal que el que tenia fins ara. Durant la tarda es projectaran els vídeos guanyadors i es podran votar els cartells presentats.

El 29 de novembre, a l'Hotel d'Entitats de Berga, l'Associació Candela oferirà el taller «Dones actives. Desmuntem els micromasclismes quotidians». I per tancar els actes, divendres 30 de novembre, a 2/4 de 8 del vespre, es podrà veure el documental Nobody is perfect, a la biblioteca de Puig-reig.