Després de l'èxit de la primera edició, l'any passat, la comissió de la Cavalcada de Reis de Cercs ha organitzat, per a aquest diumenge, la segona matinal al bosc per trobar tions. Una activitat dirigida al públic infantil i familiar amb la voluntat de dinamitzar la vila un mes abans de l'inici de les festes nadalenques, i per poder recaptar diners per mantenir la cavalcada de Reis al municipi.

Un dels membres de la comissió de Reis, Jordi Ragués, ha explicat a Berguedà Setmanal que la iniciativa s'ha mantingut aquest any després de la bona acollida que va tenir l'activitat l'any passat. «Ho vam fer com una prova i no ens esperàvem la resposta», ha assegurat. Enguany, amb la voluntat de fer créixer l'activitat, hi han sumat més actes paral·lels «amb una matinal més completa».

Com l'any passat, l'acte central de la matinal s'iniciarà a 2/4 de 12 i consistirà en una sortida al bosc, concretament al camí de la font del Rei, on els infants participants hauran de trobar el seu tió, que prèviament familiars dels infants hauran amagat al llarg del recorregut. La festa, però, començarà a 2/4 d'11 amb una xocolatada popular a la plaça del Primer Comte de Fígols de Sant Jordi.

Pels volts d'1/4 de 12 la banda de tambors i cornetes de la cavalcada de Reis farà una passada pels principals carrers del poble i recollirà els participants a la recerca de tions per acompanyar-los fins a l'entrada del camí de la font del Rei. Un cop els infants i les famílies hagin trobat els seus tions, tornaran a la plaça del Primer Comte de Fígols, on hi haurà l'actuació del grup Superfilharmònics de l'escola Sant Salvador del municipi, una de les novetats d'enguany. Paral·lelament la comissió també oferirà servei de bar, els alumnes de 6è instal·laran una parada per recaptar fons per al viatge de final de curs i també hi haurà un estand solidari de la Fundació d'Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia, on es vendrà La Xocolata més Dolça de Nadal per recaptar fons per al col·lectiu.

Els tiquets s'han venut durant aquesta setmana i s'espera que hi participin més de 200 persones. Ragués ha recordat que tots els diners aniran destinats a l'organització de la cavalcada, que enguany presentarà novetats el dia 26 de desembre amb l'arribada del patge reial.