Mercado Negro oferia el seu darrer concert en directe el 2004, lluny ja de la seva època daurada, la dels anys 80, quan el grup berguedà va convertir-se en un referent del panorama musical a nivell estatal. Ara, amb la voluntat de trepitjar de nou els escenaris i passar-s'ho bé tocant un altre cop junts, els membres de la formació tornen amb piles carregades, nous temes i la recuperació d'alguns dels seus hits. Aquest novembre ja han iniciat la promoció d'una nova versió de Berlín, una de les peces que els van fer populars. El nou videoclip arriba també amb la incorporació de membres nous a la banda.

Manolo Fernández, una de les ànimes del grup, ha explicat a Berguedà Setmanal la satisfacció que Mercado Negro torni a l'acció. «Ja fa un any que ens ho vam plantejar, i després de presentar un tema nou el 2017, hem estat treballant amb assajos i noves peces», explica. La nova etapa del grup arriba amb la discogràfica Flor y Nata Records, amb qui van treure a la llum el seu primer disc a la dècada dels 80. Manolo Murillo, Josep Lluís Sosa, José Carlos Manzano i Manolo Fernández van ser el nucli impulsor de la banda fa quatre dècades, tot i que alguns ja no van participar en la gravació del primer disc de Mercado Negro, que va tenir canvis amb nous integrants, entre els quals Martí Brunet, «que ens va acostar al nou color més electrònic i tecno que vam adquirir, deixant més de banda el pop original», explica. Ara, tres dels membres originaris tornen a escena amb la incorporació d'Angelique Sol, Dani Pujals i Joan Escudero.

Nou disc a la vista

Ara per ara, tenen entre mans llançar a través de les plataformes digitals diversos temes. Alguns de nous, en els quals han estat treballant els darrers mesos, i altres temes que formen part de la seva trajectòria, com Se han cargado a Mickey Mouse, que tot i que ja formava part del seu primer disc, EkoAlfa Z B 2, no va convertir-se en un èxit fins al segon disc del grup. L'objectiu de la formació, però, és l'edició d'un nou disc mantenint l'essència pop a la qual van tornar amb la gravació del tercer disc, gràcies a l'acord a què han arribat amb Flor y Nata Records, amb qui van estrenar-se. «Estem molt contents d'aquesta nova etapa, amb la qual no tenim cap més pretensió que fer música en directe, passar-ho bé entre nosaltres i recuperar el contacte amb el públic», explica Fernández. Ara per ara, no tenen cap concert a la vista, tot i que prometen que la propera primavera tornaran a actuar. «Tots ens hem fet grans, i ja no som els joves de setze anys que érem quan vam començar, que ens volíem menjar el món», recorda. «Vam tenir un èxit inesperat i vam viure una molt bona època», recorda.

Després de la presentació del nou videoclip de Berlín el cap de setmana passat a l'hotel Berga Park, Fernández ha avançat que el grup continuarà treballant i assajant per oferir novetats en els propers mesos. «Alguns temes ja els tenim editats, i d'altres estan en marxa», ha concretat.