El Club Orientació Berguedà (COB) encetarà temporada el dia 13 de gener amb el III Rogaine del Berguedà. La cursa, com en les darreres edicions, es farà a Casserres, però per primera vegada tindrà caràcter de competició oficial.

La cursa serà en format Rogaine i tindrà la modalitat oficial de 6 hores que formarà part de la Copa Catalana de Rogaine de la Federació de Curses d'Orientació de Catalunya (FCOC). Així mateix també serà la primera prova puntuable per a la classificació de la Selecció Catalana de Rogaine.

D'altra banda, el COB tampoc deixa de banda el vessant popular perquè tots els corredors més o menys experimentats puguin participar-hi. En aquest cas, el Rogaine tindrà dues modalitats més de 3 i d'1,5 hores. Aquestes tindran un vessant solidari, ja que els fons que es recaptin amb les inscripcions es donaran a La Marató de TV3.

El mapa del Rogaine, fet per Pau Llorens l'any 2017, s'ha actualitzat i ampliat. Amb un terreny típic del Baix Berguedà, ple de camins i corriols amb poc desnivell, comprèn una àrea d'uns 45 quilòmetres quadrats, tot dins del terme municipal de Casserres. Les inscripcions sense recàrrec es podran fer fins al 4 de gener a través del web de l'FCOC. A partir d'aquesta data, també s'assegura que es disposarà de mapa i es podran fer fins al dia 10 de gener amb recàrrec a cada categoria.