19 de gener de 2019
19.01.2019
Regió7

El servei de teleassistència de la Diputació arriba a 1.254 usuaris al Berguedà

18.01.2019 | 23:49
Usuaris del servei de teleassistència

El Servei Local de Teleassistència de la Diputació de Barcelona ha acabat l'any 2018 donant servei a 1.254 persones usuàries al Berguedà, en col·laboració amb els ajuntaments de la comarca. Tal com han recordat fonts de l'ens, aquest servei, d'atenció domiciliària, garanteix la seguretat i acompanyament a les persones que poden estar en situació de risc per factors d'edat, fragilitat, solitud o dependència, les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any, en detectar situacions d'emergència i, en cas necessari, donar-hi resposta immediata.

A més, la comarca del Berguedà disposa d'una unitat mòbil de primera resposta, que s'ubica a Gironella, i té com a finalitat atendre emergències i contingències, tot i que pot donar suport a seguiments.

Actualment, el Servei Local de Teleassistència és un dels serveis socials amb una implantació ter-ritorial més gran. A tota la demarcació es dona una cobertura a l'11,80% de la població de més de 65 anys i al 30,80% de la població de més de 80 anys, amb una elevada satisfacció per part de les persones usuàries i de les seves famílies. Aquest servei funciona mitjançant un terminal instal·lat al domicili de la persona i una unitat de control remot en format de penjoll o polsera que permet estar connectat de forma permanent amb el centre d'atenció. Es complementa amb serveis com les Unitats Mòbils, els dispositius de seguretat o el reforç en el seguiment de les persones més fràgils.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook