El thriller, el gènere cinematogràfic d'intriga, centrarà la tercera edició del cicle de cinema de l'Escola Oficial d'Idiomes del Berguedà. El centre organitza un any més una programació de projeccions juntament amb 9.5 mm Grup Internacional Cinematogràfic i el Teatre Patronat, que acollirà les sessions durant aquest febrer.

Un any més, segons fonts del centre, l'objectiu és «unir cultura, cinema i llengua i apropar al públic berguedà la projecció de pel·lícules en versió original en llengua estrangera». Els films es projectaran en l'idioma original i estaran subtitulats al català o al castellà. «Volem reforçar la llengua que s'estudia a les aules i donar una visió més àmplia de la cultura anglòfona i francòfona» i, en aquesta edició, també del país convidat, que és Alemanya.

La característica comuna d'enguany és que totes les pel·lícules seran del mateix gènere, el thriller, «per retre homenatge a aquesta tipologia cinematogràfica». Les sessions seran els propers 5, 13 i 19 de febrer a 2/4 de 9 del vespre al Teatre Patronat. Enguany es projectarà Jusqu'à la garde, un thriller familiar en francès; Red Sparrow, un thriller psicològic d'espionatge, en anglès; i Aus dem Nichts, un drama d'autor, en alemany.

Tal com han recordat fonts del centre, les sessions són obertes a tothom. El preu de l'entrada és de 5 euros el públic general i de 3 euros els alumnes i antics alumnes. També s'ofereix un abonament per als tres dies de 13 euros, el públic general, i de 7 euros, els alumnes i antics alumnes. Les entrades es poden comprar anticipadament a l'escola o a la taquilla del Teatre Patronat el mateix dia de la sessió. El preu de l'entrada inclou un pica-pica temàtic en relació amb la gastronomia típica del país de la pel·lícula.

Els responsables de la programació treballen per continuar acostant i obrint l'Escola Oficial d'Idiomes a la ciutadania, per això esperen continuar enfortint lligams amb la població amb projectes com aquest cicle de cinema.