El Grup Horitzó del Berguedà ha organitzat per a aquest 2019 un curs per lluitar contra l'estigma en salut mental, en aquest cas des dels mitjans de comunicació.

La formació Comuniquem per la salut mental, que inclourà set sessions al llarg de l'any, pretén treballar amb els professionals del món de la comunicació per donar-los eines a l'hora de tractar informacions relacionades amb l'àmbit de la salut mental i, d'aquesta manera, contribuir a aturar la discriminació que pateixen en moltes ocasions les persones que tenen un trastorn de salut mental a la societat. El projecte s'engloba dins de les accions que es duen a terme al Berguedà contra l'estigma en salut mental i es pot desenvolupar gràcies a la subvenció que ha donat a la proposta del Grup Horitzó l'entitat Obertament.

Tal com han avançat, es realitzaran diferents activitats on sempre participaran activistes i professionals de l'àmbit de la salut mental, amb l'objectiu de facilitar l'intercanvi d'opinions i d'informació amb els professionals del sector de la comunicació.

La primera sessió serà el proper 12 de febrer amb la presència de Gaspar Hernández, periodista i escriptor, que ha tractat el tema de la salut mental en alguns dels seus llibres. Les properes sessions tindran lloc el segon dimarts de cada mes de manera mensual o bé cada dos mesos.

De moment una desena de professionals dels mitjans de comunicació del Berguedà i del Bages ja s'han inscrit a la formació, que és gratuïta i oberta a tots els interessats del sector que vulguin participar-hi.