La primera edició del projecte The Sing Sang Sung, que converteix els espectadors en artistes a través d'un taller de cant grupal, arriba avui a les 4 de la tarda, a l'antic teatre de la colònia Vidal de Puig-reig.

Es tracta d'una proposta pionera a Europa que ha estat un èxit de convocatòria, com ja va explicar Costa a aquest diari el 16 de gener passat: en tan sols 48 hores, s'hi van inscriure més de 450 persones d'arreu de Catalunya i moltes més van quedar fora, de manera que es va doblar la previsió inicial d'una cantada per a 200 persones.

La proposta segueix la línia iniciada fa deu anys amb els tallers Encants que Costa dirigeix a diversos punts del territori, però amb una diferència. Els tallers del projecte The Sing Sang Sung es desenvoluparan únicament durant una sessió d'entre tres i quatre hores, en què els participants tindran el repte d'aprendre tres peces a tres veus i interpretar-les en aquella mateixa sessió i sense públic. Jordi Costa Sec, acompa-nyat del músic manresà Albert Palomar (que està preparant el seu tercer treball), ensenyaran des de l'escenari l'arranjament vocal de les tres cançons escollides per a avui: Mil Ocells de Txarango, Help de The Beatles i No puedo vivir sin ti de Los Ronaldos.

El mètode és tan simple com elaborat, ha explicat el seu impulsor. No hi haurà cap partitura musical i tot es basarà en l'escolta i la repetició de les melodies que els aniran ensenyant durant tres hores per després interpretar-les en directe. El resultat és que el públic es converteix en l'artista, i per tant, tothom que entra a la sala on es representa The Sing Sang Sung, canta, sense observadors, i per tant, la quarta paret desapareix.

Aquesta proposta està dirigida i oberta a tothom, tant a persones que canten de tota la vida en corals, com a persones que només canten a la dutxa. «No s'ha de saber tècnica vocal ni llenguatge musical, simplement tenir ganes de cantar!», remarca Sec.