02 de febrer de 2019
02.02.2019
Regió7

Més de 450 persones ompliran el teatre de Cal Vidal per cantar juntes

Jordi Costa estrena avui el projecte The Sing Sang Sung que converteix el públic en artistes a través d'un taller

02.02.2019 | 00:02
Jordi Costa, l'impulsor del projecte

La primera edició del projecte The Sing Sang Sung, que converteix els espectadors en artistes a través d'un taller de cant grupal, arriba avui a les 4 de la tarda, a l'antic teatre de la colònia Vidal de Puig-reig.

Es tracta d'una proposta pionera a Europa que ha estat un èxit de convocatòria, com ja va explicar Costa a aquest diari el 16 de gener passat: en tan sols 48 hores, s'hi van inscriure més de 450 persones d'arreu de Catalunya i moltes més van quedar fora, de manera que es va doblar la previsió inicial d'una cantada per a 200 persones.

La proposta segueix la línia iniciada fa deu anys amb els tallers Encants que Costa dirigeix a diversos punts del territori, però amb una diferència. Els tallers del projecte The Sing Sang Sung es desenvoluparan únicament durant una sessió d'entre tres i quatre hores, en què els participants tindran el repte d'aprendre tres peces a tres veus i interpretar-les en aquella mateixa sessió i sense públic. Jordi Costa Sec, acompa-nyat del músic manresà Albert Palomar (que està preparant el seu tercer treball), ensenyaran des de l'escenari l'arranjament vocal de les tres cançons escollides per a avui: Mil Ocells de Txarango, Help de The Beatles i No puedo vivir sin ti de Los Ronaldos.

El mètode és tan simple com elaborat, ha explicat el seu impulsor. No hi haurà cap partitura musical i tot es basarà en l'escolta i la repetició de les melodies que els aniran ensenyant durant tres hores per després interpretar-les en directe. El resultat és que el públic es converteix en l'artista, i per tant, tothom que entra a la sala on es representa The Sing Sang Sung, canta, sense observadors, i per tant, la quarta paret desapareix.

Aquesta proposta està dirigida i oberta a tothom, tant a persones que canten de tota la vida en corals, com a persones que només canten a la dutxa. «No s'ha de saber tècnica vocal ni llenguatge musical, simplement tenir ganes de cantar!», remarca Sec.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit