El Club Esquí Berguedà passa per un dels seus millors moments. A les portes de celebrar el seu 90è aniversari de vida, l'entitat treu múscul amb la seva secció d'hivern, que actualment viu un dels moments de més activitat, si més no, de la darrera etapa del club, tal com asseguren Miquel Batriu i Albert Vilardaga, president i vicepresident de l'entitat esportiva.

Actualment, el Club Esquí Berguedà té 740 socis i la voluntat dels seus responsables és continuar creixent i convertir-se en un paraigua de més activitats esportives, de muntanya o també socials i culturals. Tot i que l'entitat està integrada per diverses seccions (espeleologia, escalada, vòlei, família i cultura), aquesta setmana, coincidint amb la temporada d'hivern, el club ha donat a conèixer quina és l'activitat que està desenvolupant la secció d'hivern, en les seves diverses disciplines. Els membres de cadascuna d'elles han exposat les fites que estan assolint en els darrers anys i una de les principals novetats és l'estrena de l'equip de múixing, de trineu amb gossos, que ha començat a competir recentment arran de la creació d'un equip. Hèctor Montero, un dels membres de l'equip, explicava que es tracta «d'un esport poc conegut al territori», però que, en canvi, té més seguidors en altres punts del món. Recentment han arribat d'una competició a Noruega, on han disputat una cursa de 200 quilòmetres.

L'esquí, més seguidors

Les seccions que mobilitzen més persones són les d'esquí, tant la d'esquí alpí com la de fons, enguany amb un centenar d'alumnes als cursets que s'han organitzat. Marta Llargués i Pau Fernández, de la secció d'alpí, explicaven que actualment els curos que es realitzen durant les vacances de Nadal s'han ampliat als diumenges de tota la temporada d'hivern, després de la bona acollida i la demanda de les famílies dels infants. Paral·lelament, Sergi Caldera i Carles Vall, de la secció de fons, van recordar que en els darrers quatre anys ha augmentat el nombre de persones que participen a les sortides. «Va començar com una cosa entre una colla d'amics, i cada cop som més. Ens hem unit un grup de persones molt diverses i de diferents àmbits», va destacar Caldera.

La secció d'esquí de muntanya també ha engegat amb força la temporada. Són 34 persones que lluiran la nova equipació, tal com van explicar Clàudia Sabata, Ramon Caballé i Pol Selva, tot i que seran només una quinzena d'aquestes persones les que dedicaran més esforços a les competicions.

Una de les darreres seccions que s'han incorporat al Club Esquí Berguedà és la de cúrling, tal com explicava Miquel Amado. «Vam buscar un paraigua per poder competir i el club ens va acollir molt bé». I és que una de les voluntats de l'entitat és continuar creixent, va assegurar Batriu, i permetre que tots els socis tinguin una major relació entre ells i les disciplines que formen part d'aquesta gran família. Per als responsables del club, una prioritat és garantir que els socis més joves, els infants, tinguin l'oportunitat de conèixer les diferents disciplines d'hivern i puguin practicar des dels diferents tipus d'esquí fins al cúrling i el múixing. «Volem generar una activitat encreuada entre totes les seccions», va anunciar Vilardaga.

Festa dels 90 anys

En les properes setmanes, l'entitat donarà a conèixer quins actes s'estan preparant per a la celebració del 90è aniversari, que està prevista el mes de març. A priori, es preveu una festa per unir socis, antics socis, col·laboradors i els berguedans que vulguin participar-hi. «Serà una trobada d'amics del club», deia Batriu, sense avançar gaires detalls.