El Berguedà aposta per continuar ampliant la seva activitat esportiva per seguir posicionat-se en aquest àmbit. El proper diumenge 17 de febrer, la comarca serà escenari del primer campionat comarcal de cros de la història del Berguedà. Una prova que es disputarà a la Pobla de Lillet i que és oberta a totes les categories.

El Consell Comarcal del Berguedà s'ha posicionat al capdavant d'aquesta competició juntament amb l'Ajuntament de la Pobla de Lillet, el Consell Esportiu del Berguedà i el Club Atletisme JAB Berga. Al Berguedà ja fa anys que s'organitza una competició de cros a nivell escolar. Aquest campionat, però, neix amb la voluntat de ser un pas intermedi entre aquestes proves escolars a la comarca i els campionats de Catalunya.

Tot i que inicialment el campionat estava pensat únicament per a categories escolars, finalment s'ha optat per ampliar la participació a tots els que ho vulguin, sense la necessitat d'estar federats a cap club. Les inscripcions hauran de fer-se a través de la pàgina web www.bergueda.cat i la data límit d'inscripció serà divendres que ve, 15 de febrer, ja que el mateix dia del cros no s'acceptarà cap inscripció. Les curses escolars tindran un preu de 2 o 3 euros, segons si els corredors estan federats al seu consell esportiu. La cursa d'adults, valdrà 7 euros.

Pel que fa a les inscripcions, l'organització ha recordat que tots els atletes de les categories escoles hauran de tenir la seva corresponent llicència escolar de la seva comarca i tramitada pel Consell Català de l'Esport de la Generalitat de Catalunya de la temporada en curs. Qui no la tingui pot tramitar-la pel període d'un dia. Tots els atletes de les categories júnior, sènior i veterà no caldrà que estiguin federats i se'ls tramitarà un llicència per un període d'un dia.

La prova es disputarà al bosc de Ventaiola, a tocar del nucli de la Pobla de Lillet. Els corredors hauran de fer un circuit tancat. Les categories d'adults hauran de fer cinc voltes al recorregut, que suposarà un total de 4 quilòmetres, mentre que les categories infantils faran menys voltes depenent de la franja d'edat a la qual estiguin inscrits.

Entre els noms dels atletes que hi participaran destaquen Xavier Tomasa, Núria Cascante, Guillem Fernàndez, Anna Garcia. Pau Bartolo o Ivan Camps, aquests dos darrers, del món del trail.