Empresàries, directives, emprenedores i autònomes del Berguedà s'uniran en una comissió amb l'objectiu de crear xarxa, donar suport i visibilitzar la dona en l'àmbit empresarial. Serà un col·lectiu que s'acabarà de gestar en les properes setmanes, a partir de les reunions mensuals d'una quinzena d'empresàries de la comarca. La nova comissió funcionarà sota el paraigua de l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà (ACEB).

Segons han explicat fonts de l'ACEB, la proposta ha pres forma en les darreres setmanes i el mes de gener passat una dotzena d'empresàries de la comarca van compartir reflexions i idees amb representants de la junta directiva de Dones Emprenedores i Innovadores de Manresa. Durant aquesta reunió, les berguedanes van poder intercanviar idees, escoltar el funcionament, la metodologia i les diferents accions que es duen a terme des de Dones Emprenedores i Innovadores de Manresa per crear una comissió de directives i empresàries del Berguedà.

La necessitat de crear xarxa entre dones «va ser una de les principals conclusions de la trobada», tenint en compte «la gran quantitat de dones responsables d'empreses de tipologies diferents a la comarca, i la necessitat de tenir algú que les representi davant de les institucions».

Tal com han explicat, aquest nou grup de treball «agruparà diverses empresàries i directives de la comarca» i tindrà com a principal objectiu «intercanviar experiències, compartir xarxes i crear un entorn de suport, sigui quin sigui el seu sector». Per assolir aquest objectiu, s'organitzaran trobades de networking que potenciïn la creació de xarxes professionals, jornades de debat i conferències, entre d'altres. A hores d'ara, ja hi ha programades algunes conferències de les quals es farà difusió properament.

Aquesta nova comissió ha de donar suport a les dones empresàries en àmbits com l'accés al finançament, la innovació, l'emprenedoria o la internacionalització «amb la voluntat d'incrementar la seva visibilitat». Les reunions tenen lloc a la seu de l'ACEB. En la propera sessió de treball és previst que es prenguin els primers acords per definir quina serà la missió, la visió i els valors de la comissió per començar a establir línies estratègiques i accions a desenvolupar en els propers mesos. A hores d'ara, la proposta avança a bon ritme amb la voluntat que més dones empresàries de la comarca s'uneixin al col·lectiu. Tal com han indicat des de l'ACEB, no cal ser soci de l'entitat empresarial per formar part d'aquest col·lectiu. L'associació fa de paraigua per facilitar la tasca d'aquesta nova comissió i donar els suports que ja ofereix l'ACEB al teixit empresarial de la comarca, en aquest cas, dirigit directament a emprenedores dones.

Les dones interessades que vulguin sumar-se al projecte poden posar-se en contacte amb l'ACEB a través del correu electrònic aceb@aceb.cat o amb el telèfon 93 822 14 04.