Els colors blau, vermell i groc han estat els protagonistes de la vintena edició del ral·li fotogràfic de la Corrida d'enguany. La secció fotogràfica del Centre Quitxalla Excursionista de Puig-reig (CquiE) ha celebrat aquest 2019 dues dècades d'aquest certamen que ha tingut els colors com a eix temàtic. L'edició del concurs ha tingut seixanta participants, «una de les xifres més elevades dels darrers anys», explica Josep Companyó, el responsable de la secció fotogràfica del CquiE.

Demà, diumenge, la biblioteca Guillem de Berguedà de Puig-reig, a 2/4 d'1, acollirà l'acte de lliurament de premis d'aquest concurs que ha evolucionat al llarg d'aquestes dues dècades. Tal com ha recordat a Berguedà Setmanal Companyó, «el concurs va començar amb rodets. Donàvem un rodet numerat als participants que els permetia únicament fer dotze fotografies. Llavors els recollíem al final del matí i fèiem el revelat nosaltres». Amb el pas dels anys i l'evolució del món de la fotografia, també s'hi va incorporar la possibilitat per als participants d'utilitzar càmeres digitals. «Després d'unes quantes edicions compaginant els dos sistemes, finalment vam optar únicament pel digital», ha explicat.

La incorporació d'eixos temàtics també ha estat un dels canvis del certamen. «Vam incorporar tres temàtiques que obligaven els participants a presentar dues fotos de cada tema», ha recordat. Després d'uns anys «que vam quedar-nos sense temes», els participants havien de presentar imatges generals de la festa, «i ara hem tornat a les temàtiques». Enguany, «vam ser atrevits». Van demanar als inscrits fotografies on destaquessin els colors groc, blau i vermell. Tot un repte.

Segons ha detallat Companyó, bona part dels participants són de fora del Berguedà, ja que el concurs té la col·laboració de la Federació Catalana de Fotografia, que també en fa difusió. Enguany, ha destacat que «hi ha hagut participants molt joves del Berguedà», provinents de l'Agrupació Fotogràfica Tallers d'Arts i Oficis de Berga.

Demà es lliuraran els premis i la biblioteca de Puig-reig serà l'escenari de l'exposició dels treballs guanyadors. De les 348 fotografies, en total se n'han premiat deu, amb deu guardons diferents, més tres premis de la categoria de menys de 14 anys. A més a més, s'ha distingit la millor col·lecció de sis fotografies.