El Club d'Orientació del Berguedà escalfa motors per a la nova temporada de curses d'enguany, principalment, les que formen part de la Lliga Berguedà-O, que pretén acostar el món de l'orientació a corredors que no tinguin experiència en la disciplina

L'entitat ha fet públic el calendari de proves que formaran part, enguany, d'aquesta lliga de curses populars que tindran lloc entre el Berguedà i el Bages en els propers mesos. L'objectiu de la Lliga Berguedà-O és fomentar la pràctica d'aquest esport i ampliar-ne els seguidors. És per això, tal com ja han explicat les últimes vegades, la voluntat és que les curses tinguin un format popular, aptes per a corredors no iniciats i a esportistes ja experimentats que volen millorar el seu rendiment. Totes les curses tindran sis circuits amb diferents dificultats i distàncies, tres dels quals seran específics per a categories infantils. En aquest sentit, a banda d'iniciar i divulgar aquest esport entre participants debutants i dels més menuts amb proves escolars, les curses serveixen d'entrenament als experts.

El calendari de les curses s'iniciarà el 12 de maig, amb la tercera cursa de popular de Cal Rosal i Campionat de Catalunya Escolar del Berguedà. La segona prova serà el 26 de maig, amb la segona cursa popular de Castelladral. El 30 de juny se celebrarà la novena cursa popular d'Avià. La darrera competició serà el 6 d'octubre, serà la cursa popular Pi de les Tres Branques i la Minibolet a Espinalbet.

Les curses de la Lliga Berguedà-O formen part de la Lliga Nord de curses d'Orientació que inclou les curses de la lliga Gir-O dels Aligots i del Tass-O de la secció d'Orientació de la Unió Esportiva de Vic. La Lliga Nord suma els punts obtinguts en cadascuna de les curses d'aquestes curses i fa una classificació comuna.