La Delació ocupa l'escenari de l'Antic Teatre de Barcelona des d'aquest dijous. Es tracta d'una coproducció de l'Antic Teatre de Barcelona i el Konvent de Cal Rosal que recentment ha passat per l'espai L'Estruch de Sabadell i la Sala Beckett de Barcelona.

La Delació, tal com ha explicat Gerard Vilardaga, un dels seus directors, és un obra de teatre que té com a punt de partida la massiva detenció de col·laboradors de la guerrilla llibertària al Berguedà l'any 1949 i que va suposar l'aplicació de la llei de fugues a Joan Vilella, Josep Puertas i Josep Bertobillo. A partir d'aquest cas es desgranen i se n'expliquen altres de similars més contemporanis amb el fet de la delació com a eix temàtic.

L'obra està codirigida per Gerard Vilardaga, poeta, fotògraf i antropòleg; l'Iris Hinojosa, del món de la dansa, les arts plàstiques i la psicologia, i Javier Olaizola, escultor i percussionista. Els tres són col·laboradors del Konvent de Cal Rosal. Conjuntament han creat primer Atàvic, una acció al voltant de la desmemòria col·lectiva; i ara, després d'una residència artística a L'Estruch, presenten aquest projecte.