Més de 2.000 persones passaran per Berga el cap de setmana que ve del 23 i 24 de febrer. Serà en el marc de la divuitena edició del Torneig Casteller de Futbol, que se celebrarà a la capital berguedana. Els Castellers de Berga, juntament amb l'Ajuntament, seran els amfitrions d'aquest esdeveniment esportiu en què participaran 1.220 jugadors de 48 colles que disputaran 160 partits al llarg de dos dies.

Aquesta setmana s'han presentat els detalls d'aquest certamen multitudinari que se celebra cada any en una localitat diferent. Ignasi Ballús, president dels Castellers de Berga, explicava el gran repte que suposa per a una colla «tan petita» organitzar l'esdeveniment, en comparació d'altres colles més grans com els Saballuts o els Xiquets de Tarragona. És per això que l'Ajuntament de Berga s'ha implicat com a organització del torneig, que també té el suport del Consell Comarcal del Berguedà i d'una dotzena d'entitats que hi col·laboren.

El regidor d'Esports de l'Ajuntament de Berga, Ivan Sánchez, explicava els dos motius que han portat el consistori a implicar-se en l'organització del torneig. «Serà la segona activitat esportiva més multitudinària del Berguedà del 2019, i a més a més, els Castellers de Berga són una entitat que aglutina moltes persones, des de petits fins a grans», ha destacat. Per la seva banda, el conseller d'Esports del Consell Comarcal, Abel Garcia, creu que «cal donar suport a les entitats que organitzen activitats al territori i en esdeveniments que ajuden a posicionar al mapa la comarca».

Els partits es disputaran de dissabte a diumenge al migdia en vuit pistes esportives de quatre espais diferents: els pavellons de la zona esportiva, l'escola Xarxa, l'IES Guillem de Berguedà i la pista poliesportiva de Santa Eulàlia. A més, la zona del passeig de la Indústria, on s'instal·larà la carpa d'activitats, serà l'escenari de la part lúdica de l'esdeveniment, que és on tindrà lloc el sopar dels participants i la festa posterior.

Ignasi Ballús calcula que prop de 150 persones treballaran com a voluntàries perquè l'organització del torneig funcioni. Seran persones de la colla castellera amfitriona, així com voluntaris de les entitats col·laboradores. Tota la informació sobre els horaris i els llocs on es disputaran els partits es podran consultar al web específic de l'esdeveniment https://torneig.castellersdeberga.cat. Els organitzadors també aconsellen descarregar-se l'aplicació de servei per a mòbils, on es podrà seguir l'evolució del torneig amb els resultats i d'altres informacions d'interès per tant als jugadors i les colles com per als aficionats.

La competició i el seu guanyador tenen una importància relativa per als castellers. El trofeu més preuat del cap de setmana és el que distingeix la millor afició, tot i que es donaran premis als que esdevinguin els millors en l'àmbit esportiu. L'objectiu del torneig és generar un espai lúdic i d'oci entre les colles castelleres, i en aquest cas, també dinamitzar la ciutat amb l'arribada de dos milers de visitants.