Gironella celebrarà el seu carnestoltes una setmana més tard que la majoria de municipis, amb la rua de disfresses el dissabte 9 de març. El canvi de dates s'ha consolidat i serà el tercer any que la vila acull la festa el cap de setmana següent per atraure veïns de la resta de municipis del Berguedà i de comarques properes.

El regidor de Festes de l'Ajuntament de Gironella, Lluís Vall, ha valorat positivament l'aposta per canviar les dates. L'any passat van participar a la rua més de 500 persones entre totes les comparses inscrites. La festa gironellenca manté un programa d'actes similar als anys anteriors, però amb canvis en la celebració dels actes de gran format perquè el Local del Blat estarà en obres fins a final de febrer. El regidor ha explicat que enguany les activitats que se celebraven a l'equipament cultural s'han traslladat al pavelló d'esports, ja que és l'únic espai que pot encabir activitats multitudinàries com les del carnaval.

Així, el carnestoltes infantil, que té lloc el divendres, canviarà el seu recorregut i s'iniciarà a la Font del Balç i acabarà a la zona del pavelló, on es farà l'animació infantil, que habitualment tenia lloc a la plaça de l'Estació, que recentment també ha començat les obres de remodelació. El carnestoltes escolar de la tarda també es traslladarà al pavelló d'esports, així com la Glitter Party programada per a la tarda i vespre del divendres.

Enguany, també hi haurà canvis en el recorregut de la rua de disfresses del dissabte a la tarda, que s'iniciarà davant de la biblioteca i no a la zona del Local del Blat com els darrers anys. A més a més, la desfilada finalitzarà a la plaça Pi i Margall, on es faran les exhibicions de les comparses. Com en les darreres tres edicions, la música en directe serà una de les protagonistes de la rua, amb la presència de cinc xarangues i de diversos personatges d'animació, a banda de la presència de la Perla i el seu seguici.

Havent sopat, els actes es reprendran amb el cercabars que finalitzarà al pavelló d'esports, on tindrà lloc la festa nocturna amb l'Orquestra La Loca Histeria, Mon DJ i DJ Eve. Les entrades tenen un cost de 5 euros, anticipadament, i a la taquilla costaran 7 euros. Les activitats, que hauran començat el Dijous Llarder, s'acabaran el diumenge a la tarda amb un espectacle d'humor a càrrec d'en Peyu, que també es farà al pavelló.