Com un punt de llum cultural al centre de Berga. Així és com veuen els membres del grup de pintors Verdaguer 7 l'obertura d'una galeria d'art al carrer Major de la capital berguedana. El col·lectiu, amb més de vint-i-cinc anys de trajectòria, ha obert un espai d'exposicions d'art amb l'objectiu de convertir-lo en un espai obert a tothom qui vulgui mostrar la seva obra.

Durant els darrers cinc anys, el grup Verdaguer 7 ha exposat la seva obra col·lectivament o individualment al bar La Duana, que va tancar portes a final d'any. Pep Puig, membre del grup, ha explicat que necessitaven un espai per continuar fent exposicions i han estat de sort. Un particular els ha cedit el local situat al número 2 del carrer Ciutat, al centre de Berga, per poder-lo fer servir per difondre l'art, i així ho faran.

Des d'ahir, la sala està oberta amb una exposició col·lectiva dels pintors del grup Verdaguer 7. «Hem començat amb una mostra de pintura amb una obra de cadascun dels dotze membres que formen l'entitat», ha explicat. Però l'objectiu és que la sala es converteixi en un espai d'exposició per a totes les disciplines artístiques i per a tots els artistes que ho vulguin. «No ens tanquem a res, simplement, volem ser una porta per a artistes que tinguin ganes de mostrar la seva obra, ja sigui fotografia, pintura, escultura...», han destacat Pep Puig i Eva Garcia.

Segons els membres del grup Verdaguer 7, actualment no hi ha cap galeria d'art a la ciutat, tret d'alguns espais on es poden organitzar exposicions, com la biblioteca o el vestíbul del casal cívic. En aquest sentit, es mostren molt agraïts al particular que els ha cedit aquest local -un antic comerç que fa anys que està tancat- per recuperar-lo com a espai cultural i d'art. Els pintors volen aportar el seu granet de sorra a donar vida al carrer Major. «Creiem que iniciatives com aquesta poden portar més gent al barri vell», asseguren.

De moment, la galeria d'art estarà oberta els dijous i divendres de 6 a 8 de la tarda, i els dissabtes de 12 a 2 del migdia i de 6 a 8 de la tarda. Tal com ha avançat Pep Puig, la intenció és que el grup faci de gestor d'aquesta sala i oferirà, als interessats a exposar, la possibilitat de fer-ho sense que aquests hagin de tenir-hi més feina que la de proposar l'exposició i cedir el material per mostrar. «Ens farem responsables, si cal, de penjar l'exposició i també d'obrir i tancar la sala en els horaris establerts», ha afirmat.

Tres sales d'art

Al llarg de la seva llarga trajectòria, el grup de pintors Verdaguer 7, impulsat pel reconegut pintor berguedà Joan Ferrer, ha treballat per fer difondre les arts plàstiques, i concretament la pintura. En els més de vint-i-cinc anys de vida de l'entitat, el col·lectiu ha gestionat dues galeries d'art. La primera, situada al carrer Verdaguer número 7, que va donar nom al grup; i la segona, també al carrer Ciutat, a sobre de l'establiment de moda d'home Farràs. Aquesta serà la tercera sala d'art, amb la qual volen continuar la seva tasca.