El govern de Puig-reig ha recuperat una de les reclamacions històriques de les entitats del municipi: la conversió del pavelló d'esports petit en una sala polivalent per fer-hi activitats de tot tipus. Des de sempre, aquest equipament s'ha utilitzat com a espai d'entrenament per a les entitats esportives i també per a desenvolupar-hi altres activitats com concerts, teatre o espectacles culturals. L'objectiu de l'actual consistori és reobrir el debat per fer realitat aquest projecte i compartir-lo amb les entitats implicades per poder-lo actualitzar i materialitzar-lo.

D'aquesta manera ho ha explicat a Berguedà Setmanal l'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, que ja ha avançat que en cap cas es pretén impulsar aquest projecte abans d'acabar el mandat, sinó que la intenció és «posar-lo al damunt de la taula i parlar-ne amb els col·lectius que el fan servir». Altarriba ha recordat que ja s'havia redactat un projecte, fa prop de 15 anys, que finalment no es va executar. «Era un projecte que el que pretenia era convertir aquest pavelló gairebé en un auditori d'unes 600 persones, una idea que ens hem tret del cap per la seva inviabilitat», assegura. La intenció de l'actual govern és parlar de les necessitats que es requereixen des de les entitats que fan servir habitualment aquest pavelló per poder-lo adaptar a una sala polivalent amb els elements que es facin falta perquè sigui més fàcil desenvolupar-hi les activitats.

«Després de quatre anys de millores en algunes infraestructures i equipaments del municipi, hem cregut interessant començar a parlar d'aquest projecte perquè és un dels espais més utilitzats», ha corroborat l'alcalde. En aquest sentit, ha detallat que el pavelló petit, a banda de ser un epai d'entrenament per als equips de futbol sala i de bàsquet-no s'hi poden fer competicions perquè no té les mides reglamentàries- al llarg de l'any s'hi fan activitats culturals com representacions teatrals, concerts de l'Escola Municipal de Música de Puig-reig, els festivals de cant coral de la Polifònica de Puig-reig, exhibicions i espectacles de les escoles de primària, representacions teatrals del grup Carrilet Teatre i d'altres propostes que complementen l'activitat cultural local. Cada vegada que s'hi fa alguna d'aquestes activitats, s'hi han de fer les adaptacions i instal·lacions necessàries, com per exemple, muntar-hi un escenari, il·luminació, entre altres elements tècnics.

Per parlar d'aquest projecte va tenir lloc, aquesta setmana, una reunió oberta a tots els veïns del municipi, i en especial, als representants de les entitats esportives i culturals que desenvolupen part de la seva activitat a l'equipament. Segons Altarriba, l'objectiu és treballar a partir del projecte que ja està redactat i fer-hi les revisions necessàries perquè sigui «més realista» que l'inicial i adaptat a l'actualitat. «Com que som a final de mandat, no farem res que comprometi el proper equip de govern, sigui quin sigui, però hem volgut posar-hi fil a l'agulla», ha destacat.