La bona resposta que ha tingut en els darrers anys la celebració dels actes de la nit de carnaval al passeig de la Indústria fa que el consistori berguedà mantingui el mateix format en l'edició d'enguany. La rua de comparses finalitzarà a la zona del passeig de la Indústria que es convertirà en l'epicentre de la festa a partir de 2/4 de 8 del vespre. Primer, amb la festa del confeti pels més menuts, i a continuació amb la macarronada, el sopar popular que l'any passat va aplegar 400 persones. Segons la regidora de Festes, Mònica Garcia, «per a l'ajuntament és una logística més comlpexa, però les valoracions són positives i mantenim el format». Aquest sopar popular aglutina comparses que participen a la rua «i ja es queden al mateix emplaçament on s'hi celebrarà el ball». Els preus per al sopar es poden comprar fins el 28 de febrer a l'Oficina de Turisme, a l'Oficina Jove del Berguedà i a Cal Negre al preu de 12 euros.

La festa continuarà fins a 2/4 de 4 de la matinada. Tal i com ha explicat Elisabet Casals, presidenta de la Bauma dels Encantats, que organitza el Ball dels Cornuts, la música anirà a càrrec de Nanfu&Salas Xic i T&T. Durant la nit també es donaran els premis de la rua i del concurs del ball de disfresses, pel que caldrà inscriure's.

Berga haurà començat el carnaval el dijous llarder amb la botifarrada a la plaça del Forn a càrrec de l'Associació de Veïns de la Pietat. Divendres seguiran els actes amb el ball al casal cívic i la sessió de zumba al pavelló a càrrec del Tossalet. Dissabte al matí, hi haurà activitats infantils pel barri vell abans de donar la benvinguda a la Família Reial Animal. Diumenge al matí es disputarà la Guerra de la Farina i a la tarda, el pavelló acollirà el carnaval infantil

Les activitats clouran dimecres de Cendra amb la matinal de les escoles a la plaça de Sant Pere i amb l'enterrament de la Família Reial Animal al vespre amb la tradicional processó de ploraneres a càrrec de la Farsa. La sardinada de la Penya Boletaire posarà el punt i final a la gresca.