Ginkgo, l'Associació de Persones Afectades de Càncer del Berguedà, ha organitzat per a demà, diumenge, la tercera edició de la caminada solidària Pas a Pas per donar visibilitat al càncer infantil, promoure els hàbits saludables i recollir diners per a la investigació de la malaltia.

L'entitat ha tingut la col·laboració dels infants de primària de l'escola Sant Joan de Berga per elaborar els 350 cartells anunciadors de la caminada, que sortirà a les 10 del matí de la plaça de la Font del Ros, amb un recorregut de 6 quilòmetres pels entorns de la serra de Noet.

Les inscripcions per participar-hi es poden fer encara aquesta tarda a l'hotel d'entitats de Berga, on es poden recollir les bosses del caminador, o bé demà, tot i que l'organització recomana fer-la amb antelació per garantir un millor funcionament. El preu de la inscripció és de 10 euros i és gratuïta per als menors de 14 anys. Al final del recorregut, hi haurà esmorzar per als participants. Els beneficis que s'obtinguin de les inscripcions es destinaran a la unitat d'investigació del càncer infantil de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

Aquesta és una de les diverses activitats i campanyes que promou Ginkgo per a la lluita contra el càncer infantil. En els darrers anys, han impulsat visites i sessions a diversos centres educatius amb la implicació dels infants, ja que consideren que cal fer pedagogia als nens per normalitzar el càncer, prevenir-lo i fer-ne difusió.