L'anunci de l'Ajuntament de Berga de destinar una partida pressupostària de 350.000 euros a l'arranjament dels carrers ha generat un alleujament a les associacions veïnals, els representants de les quals coincideixen que fa molts anys que la trama urbana de la ciutat necessita una operació de manteniment. Els delegats dels veïns apunten que, no obstant això, l'actuació per tapar els forats dels carrers haurà de mantenir-se en els pròxims anys si el consistori vol realment arribar a tot arreu.

El president de l'Associació de Veïns de la Valldan, Joan Pla, ha argumentat que «la sensació general que cal un arranjament dels carrers es respira a tot arreu, fa una bona temporada que estem faltats de manteniment». Sobre el veïnat, Pla ha explicat que «nosaltres, quan detectàvem algun forat, en fèiem una foto i ho passàvem a l'Ajuntament o a través de la regidoria que portava una veïna del barri. Ara ja no ho fem. Ara, no sé com repartiran aquesta inversió, perquè de queixes segur que n'hi ha a tot arreu, perquè aquest tema estava una mica abandonat. El que està clar és que allà on inverteixin serà benvingut». Per a l'Associació de Veïns de la Valldan, una de les pitjors zones del barri és al camí de Cardona, del passeig dels Abeuradors en amunt, on la vorera està molt aixecada per la pressió dels arbres. Els veïns ho han demanat i ara esperen una resposta.

En la mateixa línia, el president de l'Associació de Veïns de Casampons, Joan Boixader, ha argumentat que «ja fa molt temps que ens queixem que als carrers hi ha forats, sobretot al carrer de pujada de Casampons, és el que està més malmès juntament amb alguns ramals com ara el carrer Sagàs. Els problemes són bàsicament a l'asfalt, tot i que a les voreres també els falta manteniment». Els veïns de Casampons s'han reunit amb regidors i han presentat demandes a l'Ajuntament, no tan sols en aquest mandat sinó també en l'anterior. Boixader confia que alguna part dels 350.000 euros anirà a parar al seu veïnat perquè «alguna cosa hem sentit», però no s'ho creuran fins que no vegin les màquines treballant al carrer.

Al veïnat de Santa Eulàlia els forats al paviment són un problema generalitzat. N'hi ha a tots els car-rers dels blocs i en alguns són tan grans que quan plou s'hi acumula l'aigua i es fan bassals que després els vehicles trepitgen, de manera que s'embruten les parets. Especialment preocupant és el carrer del bloc 34. El vicepresident de l'associació de veïns, Joan Porta, ha remarcat que «no ens queixem d'aquest Ajuntament perquè petites actuacions ja les han anat fent, pintant i arreglant quatre illes. Ara, però, cal que ho completin arreglant els carrers. De fet, ens van prometre que quan arribi alguna subvenció vindran a arreglar-los». Porta ha ironitzat amb el temps que fa que cal un manteniment dels carrers i ha apuntat que «tots els ajuntaments, bons o dolents, acostumen a fer el mateix, ens diuen que sí, que ho volen arreglar, però després no ho fan, les paraules se les emporta el vent». Els carrers del veïnat de Santa Eulàlia són d'asfalt però en algunes zones els forats han anat creant trams de sorra, fins al punt que «quan vas en cotxe has de vigilar perquè corres el perill de tocar a terra». Porta ha apuntat que «no volem pas que ens arreglin tots els carrers, però els que estan més malament sí». Els veïns de Santa Eulàlia compten que una part d'aquesta partida pressupostària vagi a parar al seu veïnat pel fet que és un dels més poblats de Berga.

Al veïnat de la Font del Ros la situació no és millor. Hi ha molts carrers amb forats i en alguns les obres de millora hi són urgents. És el cas, per exemple, dels carrers Prat de la Riba, Picasso i el passeig Francesc Macià. La presidenta de l'associació de veïns, Dolors Bernal, ha explicat que l'Ajuntament ha actuat en alguns vials de manera puntual però que «en general es necessita una millora a tot arreu, el carrer Prat de la Riba està fatal». Els veïns tenen contacte amb el consistori, fins al punt que dos regidors van assistir a l'assemblea general, i els van assegurar que la reforma del passeig Francesc Macià ja està fins i tot aprovada. És per això que estan esperançats que les màquines arribin aviat al barri i a la ciutat.