L'espai cultural i gastronòmic Logos Berguedà de l'Ametlla de Merola ha impulsat un cicle anual que sota el nom «Veu als productors» vol «potenciar la salut, la sostenibilitat, el consum responsable i l'economia del ter-ritori», segons han explicat els seus responsables. El cicle inclou xerrades i tastos amb alguns dels principals productors d'agricultura ecològica de la comarca.

El cicle «Veus als productors» s'inicia demà, dissabte, amb una xerrada del productor ecològic de cereals, farines i xai Cal Pauet de l'Espunyola, Pep Bover. El responsable de Cal Pauet és un dels precursors de l'agricultura ecològica al Berguedà, amb una trajectòria que ja suma més de vint-i-cinc anys. En aquest mateix acte hi prendran part el forner Adam Tubau i el productor d'El Vilar Ecològic Marc Butxaca. Després de les xerrades es farà un sopar de tast de productes ecològics. L'acte començarà a les sis de la tarda.

El cicle continuarà el 6 d'abril amb una xerrada sobre «Sobirania alimentària a Catalunya», a càrrec de Pep Tuson Valls, que és enginyer tècnic agrícola i membre de l'Era i la Pellofa.

La tercera cita del cicle es farà el 4 de maig i anirà a càrrec dels productors de porc ecològic Marta Borràs i Martí Ezpeleta i, novament, Marc Butxaca, que parlarà dels llegums i les verdures d'El Vilar Ecològic.

L'última sessió es farà el dissabte 18 de maig amb els productors ecològics de vedella Josep Altarriba, i de vi Joan Fernández.