El projecte «Roses solidàries» que des de fa anys porta roses als avis i àvies de Gironella que viuen sols el dia de Sant Jordi, aquest any creixerà amb la implicació dels alumnes de les tres escoles del poble, l'institut i el centre de menors. L'equip de voluntaris i avis del casal de la gent gran que fan i reparteixen les roses ja s'ha activat amb l'inici de la confecció de dues-centes flors.

El projecte es coordina amb els Serveis Socials del municipi, que fan una llista de persones grans que viuen soles i hi contacten per demanar-los si els agradaria rebre la visita de dos voluntaris el dia de Sant Jordi per portar-los una rosa. Posteriorment s'organitza un taller de confecció de roses al Casal de la Gent Gran que ha permès fer, en anteriors anys, flors de paper, ganxet, felpa i altres materials. Aquest any la rosa s'està fent de goma EVA i parteix d'un disseny modern que es diferencia del model tradicional. Finalment s'estableix l'equip de voluntaris que han de repartir les flors per tot el municipi a unes 120 cases. A l'equip s'hi ha sumat tradicionalment des de gent jove fins a la gent del casal.

En aquesta edició del programa, l'Ajuntament de Gironella hi ha volgut implicar també les escoles de Cal Bassacs, Gironella i Fedac, així com l'institut i el centre de menors no tutelats, d'una banda, per ampliar la base social de l'acció, i de l'altra, potenciar la presència de nens i joves perquè als avis i àvies els fa més il·lusió rebre'ls a casa. La regidora Teresa Terricabres ha explicat que de moment han enviat la petició als centres docents i ara esperen que s'hi apuntin molts participants per organitzar les parelles de voluntaris, que en el cas de menors hauran d'anar acompanyats.

La realització d'aquesta tasca solidària té especial mèrit pel fet que es fa durant el dia de Sant Jordi, quan tothom fa plans amb el seu entorn personal. Els voluntaris tenen temps fins el dia 5 d'abril per apuntar-s'hi. La regidora responsable del projecte ha remarcat que «espero que aquest any vinguin més voluntaris perquè alguns anys més aviat hem hagut d'insistir perquè s'hi sumessin». En el procés de confecció i repartiment també s'hi impliquen els regidors i l'alcalde, així com el personal sanitari del CAP, que també són molt ben rebuts pels padrins que viuen sols, segons ha explicat Terricabres.