Diumenge vinent, 7 d'abril, Guardiola vol viure una jornada gegantera que l'Ajuntament pretén que sigui no tan sols una festa multitudinària d'aficionats als gegants, sinó també el dia que al poble es comenci a debatre la possibilitat de tenir una colla local.

L'Ajuntament ha assumit l'organització de la 22a edició de la Trobada Bages Berguedà, un rol que generalment recau en colles geganteres. Els responsables de la coordinadora de gegants, però, ho van proposar al consistori guardiolenc i aquest, tot i que el poble no té gegants, ho va acceptar perquè la filosofia municipal és celebrar com més actes, millor. Tant és així que diumenge de la setmana que ve trenta colles geganteres de les dues comarques es trobaran al centre del poble conduint més de cinquanta gegants. Això portarà al poble uns 700 geganters, segons els càlculs de l'Ajuntament.

Geganters i figures oferiran una cercavila pels carrers del centre a partir de les onze del matí que durant unes dues hores fa augurar un ple total de gegants als carrers de la població. El consistori ja ha previst que aquell dia es tallarà el trànsit que creua la trama urbana. Després de la cercavila tots els gegants es trobaran a la plaça de l'Ajuntament, on si és possible es farà un ball general amb totes les figures. Els geganters també participaran en un esmorzar popular i en un acte institucional amb parlaments dels polítics i entrega de regals.

El regidor responsable, Boris Lapuerta, ha explicat que l'organització de la trobada no tan sols ha de ser una festa en si, sinó també l'obertura a Guardiola del debat sobre la possibilitat de tenir una colla local. El regidor ha argumentat que encarregar unes figures és relativament senzill i ha emfatitzat que la veritable dificultat és en l'establiment d'un grup d'aficionats que s'impliquin en la gestió dels gegants i es comprometin a fer-ho amb continuïtat. En aquest sentit, Lapuerta ha explicat que «això reforça que algú del poble es pugui sentir atret per aquest món i que, arran de la trobada, Guardiola pugui tenir els seus gegants».